Register

A password will be e-mailed to you.

Hellpoint konečne po rokoch opúšťa fázu vývoja a hráči si ho budú môcť naplno vyskúšať i vychutnať. Vesmírna variácia Souls like konceptu k nám dorazí v blízkej dobe, pričom bude tak trochu bojovať o pozornosť s žánrovou záležitosťou. Kedy presne sa dočkáme temného RPG menom Hellpoint? 

Ukážka, ktorá mimo iné prezrádza i dátum vydania dáva jasne najavo o akú záležitosť pôjde. Ohuruje temnými kulisami, ktoré sú kombináciou medzi bizarným hororom a futuristickými oblasťami. V rámci nich likvidujete pekelných protivníkov, ktorí sa dočkali veľmi zaujímavého vizuálneho stvárnenia a je vidieť, že začínajúci autori zo štúdia Cradle Games veľmi dobre rozumejú konceptu Souls hier.

Vyzerá však, že o dômyselne vytvorené ofenzívne útoky oponentov je rovnako postarané a vývojári apelujú na kombináciu rýchlych i pomalých monštier, ktoré vám dajú rozhodne zabrať. Kratšia ukážka predstavuje hneď niekoľko zbraní, čo by nám malo naznačiť, že si budeme môcť sami vytvárať unikátne sety (rýchle meče, pomalé kladivá, kombinácie so štítom a podobne) vďaka čomu si svoje podstatné zastúpenie vydobyje RPG element, ktorým je klasické Dark Souls dobre známe.

To, že autori zrejme nemali najväčší rozpočet sa prejavuje najmä vo vizuálnej stránke, ktorá s takým minuloročným Sekiro: Shadows Die Twice nemôže súperiť a zostáva ďaleko v tieni mohutnej hory Kongo a jej nespočetných detailov. Nemusíte sa však obávať nevydareného vizuálu, akurát neočakávajte špičku terajšej generácie. Dôležité budú v tomto prípade pohyby a vyjadriť sa k nim prostredníctvom traileru nie je veľmi možné. Z dema, ktorého záznam je prítomný na YouTube, pôsobí zabíjanie monštier tuho a nie tak svižne a rýchlo, čo však môže byť zámerom.

A kedy sa teda Hellpointu dočkáme? Vyjsť by mal už 16. apríla 2020, čo je len mesiac po Nioh 2, ktorý sa bude bezpochyby pýšiť väčším rozpočtom, kvalitnejším bojovým systémom a pompéznejším spracovaním, no všaka svojej prehnanej vizuálnej palete nemusí nutne sadnúť každému. A aby sme nezabudli, na túto novinku, ktorá stojí na súbojovom systéme a hororovej atmosfére sa môžu pripraviť majitelia PlayStation 4, Xbox One, PC a i Nintenda Switch. Uvidíme ako nakoniec dopadne toto nezávislé Dark Souls.

Komentuj!