Register

A password will be e-mailed to you.

Štúdio Delusional, pochádzajúce až z ďalekej Južnej Kórei nám predstavilo gameplay teaser, ukazujúci aspoň niektoré aspekty ich pripravovanej prvotiny, ambiciózneho survival hororu Wronged Us, odohrávajúcom sa v otvorenom svete.

Štúdio Delusional doteraz zbieralo skúsenosti iba na trhu s malými hrami, určenými pre mobilné platformy, avšak v decembri 2020 spojilo svoje sily s ďalšou kórejskou spoločnosťou Krafton, stojacou za známym battle royale hitom PlayerUnknown’s Battlegrounds. Výsledkom tejto spolupráce má byť hororový titul, založený na výraznom, filmovom príbehu, situovanom do okolia opusteného mesta. V tomto prostredí nás čakajú rozličné hádanky, boje s tamojšími príšerami a odkrývanie psychických tráum hlavnej postavy.

Podľa slov samotných autorov je tento ich ambiciózny titul vo vývoji už vyše roka a pol a inšpiráciu si berie zo známych ikonických videoherných sérií. Hrateľnosťou a hernými mechanikami má vraj pripomínať Resident Evil, zatiaľ čo atmosféra má mať bližšie skôr k sérii Silent Hill. Dizajn protivníkov, podoba questov, či užívateľského rozhrania má zase pripomínať sériu Dark Souls.

Čo sa týka modelov postáv a aj celého prostredia, autori upozorňujú, že tie na videu sa nachádzajú iba v ranej fáze a všetko má neskôr vyzerať omnoho lepšie. Kedy sa o tom presvedčíme, zatiaľ nie je jasné, keďže síce pôvodne Wronged Us mal vyjsť už na tento rok, avšak nedávne úpravy a zmeny mali za následok, že hra nevyjde skôr ako v roku 2023. Každopádne by sme sa mali dočkať na platformách PC a aj na všetkých známych konzolách.

Komentuj!