Register

A password will be e-mailed to you.

Žáner akčných RPG bol v posledných rokoch doslova pokropený živou vodou japonskou sériou Dark Souls. Hier, ktoré boli priamo Dark Souls štýlom inšpirované, bolo viacero a fanúšikovia žánru mali hotové hostiny. Spomeňme napríklad Lord of Fallen, nedávny Nioh alebo Nier: Automata, či The Surge. Avšak v zákulisí sa pripravujú aj ďalšie kúsky inšpirované touto japonskou kultovou sériou.

Keďže sa naše putovanie v v Dark Souls definitívne skončilo prídavkom Ringed City, tak nám nezostáva nič iné, len sa poobzerať po adekvátnej náhrade. A jednou z nich by mohla byť aj pripravovaná hra Hellpoint. Ide o akčné RPG, ktoré sa ani trochu netají veľmi silnou inšpiráciou tvorbou dizajnéra Hidetaky Miyazakiho. Sériu Darks Souls pripomína skutočne veľmi intenzívne a to doslova vo všetkom. Akurát, že Hellpoint nebude temnou fantasy, ale temným sci-fi.  Hru vyvíja kanadské štúdio Cradle Games, ktoré sa zatiaľ nemôže pochváliť žiadnou vydanou hrou. Avšak jednotliví vývojári nie sú žiadni nováčikovia, pretože niektorí z nich stáli za tvorbou takých hier, ako Assassin’s Creed, Spider-Man, či Skylanders.

Vývojári z Cradle Games uspeli so svojim projektom v crowdfundingovej kampani na Kickstarteri. Už teraz je na PC k dispozícii demoverzia, ktorú si môžete stiahnuť priamo pod týmto odkazom. Hra by mala podľa zatiaľ predbežných odhadov vyjsť na prelome rokov 2017/2018, a to na platformách PC, PS4 a Xbox One. Samozrejmosťou sú rôzne multiplayerové kooperatívne režimy, no vývojári sľubujú dokonca i split-screen.

Ako hra Hellpoint vyzerá a ako veľmi je inšpirovaná práve sériou Dark Souls, si môžete pozrieť  na nasledujúcich videách, z ktorých prvé je peknou 15 minútovou ukážkou hrateľnosti a druhé, pri ktorom vývojári osvetľujú samotnú hru, je opatrené aj českými titulkami.

Komentuj!