Register

A password will be e-mailed to you.

Titul Nioh, “soulsovka” od štúdia Team Ninja zabodovala pred zhruba troma rokmi na PlayStation 4 ako u kritikov, tak aj u hráčov. Neskôr vďaka kompletnej edícii hra zamierila na PC, kde si taktiež viedla dobre. A hoci oznámenie pokračovania dorazilo viac-menej z ničoho nič, tak mnohým hráčom určite urobilo radosť. Ešte väčšiu radosť však pravdepodobne spôsobilo oznámenie, že na hru nebudeme musieť čakať dlho. Keďže sa dátum vydania blíži, máme tu konečne viac detailov o samotnom príbehu, ktorý je zasadený pred udalosti prvého dielu.

Píše sa rok 1555, obdobie Warring States, Japonsko. Nekonečné vojny premenili národ na krajinu chaosu, ktorú napadli démoni Yokai, zlí duchovia, ktorí sa živia svojimi obeťami. V tomto chaose sa stretávame s hlavným hrdinom, tulákom/žoldákom, ktorý loví démonov v provincii Mino. Tento lovec však ukrýva jedno veľké tajomstvo – je totiž polovičný človek a polovičný Yokai démon. Kvôli tejto skutočnosti si v blízkosti ľudí nikde nevie nájsť domov, a preto sa osamote vydáva na cestu lovca démonov.

To je iba stručný nástrel príbehového pozadia Nioh 2, pričom ak túžite po viac detailoch, nájdete ich na PlayStation blogu, kde sa o podrobnosti podelil Tom Lee, zastávajúci pozíciu Creative Director v štúdiu Team Ninja. Okrem toho sme sa dozvedeli aj o plánoch priniesť do hry nový obsah po vydaní, a to prostredníctvom troch DLC, podobne ako v prípade prvého dielu. Post-launch obsah prinesie nové postavy, zbrane, bojové schopnosti a mnoho hlavných, či vedľajších misií.

Ak vás hra zaujala a máte v pláne jej kúpu v digitálnej forme, okrem štandardnej edície bude k dispozícii aj Digital Deluxe edícia, ktorá ponúkne okrem samotnej hry aj Season Pass, v rámci ktorého obdržíte vyššie spomenuté rozšírenia. Okrem toho však dostanete aj exkluzívne in-game predmety ako set brnenia, zbrane, tému pre dashboard PS4 a i avatarov.

Priaznivci fyzických kópií budú môcť siahnuť okrem štandardnej edície po špeciálnej edícii, kde bude v krabičke ukrytý zberateľský steelbook, Season Pass, či kniha The Art of Nioh 2. Nioh 2 vychádza exkluzívne pre konzoly PlayStation 4 už 13. marca tohto roku. Zatiaľ nebolo potvrdené a ani vylúčené, že hra neskôr dorazí aj na PC, podobne ako tomu bolo aj v prípade prvého dielu, takže si na ďalšie detaily budeme musieť ešte počkať.

Zdroj: PlayStation.Blog

Komentuj!