Register

A password will be e-mailed to you.

O Godfall sme sa po prvýkrát čosi dopočuli na minuloročných The Game Awards 2019, kde bolo rovno oznámené, že pôjde o jednu z prvých hier, ktorá sa objaví na očakávanej konzole PlayStation 5. Ani nie mesiac po tomto krátkom oznámení prichádzajú prvé útržky hrateľnosti, ktoré v podstate potvrdzujú všetko očakávané. 

I napriek tomu, že Godfall vychádza na technologicky pokročilejších zariadeniach, žiadnu revolúciu by sme od neho nemali očakávať. Z niekoľkých segmentov hrateľnosti môžeme momentálne usúdiť, že ide o ďalšiu variáciu Souls like konceptu s tým, že stále platia slová vývojárov, ktorí sľubujú prítomnosť kooperácie, kde svoje bohaté zastúpenie nájde zbieranie lootu, pričom to bude primárnym stimulátorom bojovania (údajne pôjde o takzvaný looter slasher). V nižšie prítomnej niekoľkosekundovej ukážke môžeme nájsť podobne vyzerajúcich protivníkov, čiže k diverzite dostupných oponentov sa momentálne vyjadrovať nemôžeme. Samotné bojovanie, útoky a svižné kombinácie sekov sú viac-menej reminiscenciou farebne podmanivého Nioh, ktoré sa vďaka svojím japonským koreňom mohlo pýšiť v rámci žánru nevídanou vizuálnou stránkou.

Kratučká ukážka síce nepôsobí príliš uspokojivo, avšak takýto neoficiálny únik značí to, že sa pripravuje ďalší trailer, prípadne dlhšie gameplay video, ktoré by nám celú nálepku looter slasher vysvetlilo a do detailov predstavilo, nakoľko momentálne si môžeme len predstavovať ako by podobne orientovaný gameplay mohol vo finále vyzerať. Souls veteráni sa isto zaujímajú o celkovú dynamiku bojovania, možnosti v rámci úpravy charakterov a ich vybavenia (ktoré by mali byť vzhľadom na žáner bohaté), prípadne celkovú formu, keďže nevieme, či na nás čakajú misie, dlhšie úrovne alebo plnohodnotný a prepojený otvorený svet. A práve na podobné otázky by mnohí uvítali odpoveď, pretože vydanie nás predsa len čaká ešte v priebehu tohto roka. Uvidíme teda, kedy dôjde na oficiálne predstavenie, ale keďže sa v poslednej dobe zbierajú informácie o nadchádzajúcej akcii spoločnosti Sony, očakávame, že Godfall uvidíme práve tam a dozvieme sa o ňom niečo viac a hlavne v celistvejších záberoch.

Komentuj!