Register

A password will be e-mailed to you.

Spisovateľ H. P. Lovecraft je aj po rokoch od svojho predčasného skonania populárnym termínom snáď v akomkoľvek médiu. Jeho tajuplnou a temnou tvorbou sa inšpirujú filmy, hry, kde môžeme spomenúť nedávne Sinking City, prípadne nadchádzajúcu adventúru Gibbous: A Cthulhu Adventure. Tento zaujímavý projekt sa dočkal nového traileru, ktorý prezrádza aj dátum vydania. 

Gibbous teda očividne pracuje s tematikou mýtickej bytosti Cthulhu, no hrateľnosťou sa jedná o retru adventúru, ktorá bude chcieť vzdať hold klasikám žánru. Pôjde teda o niečo medzi novým Leisure Suit Larry a starším Thimbleweed Park, pričom ak všetko dopadne dobre, môžeme sa pripraviť na výbornú kombináciu oboch zmienených. Na počine pracujú začínajúci autori zo štúdia Stuck in Attic, ktorým očividne nechýbajú šikovné nápady, keďže už samotný trailer pôsobí pomerne bláznivo, hravo, no hlavne enormne zábavne. Zjavne ide o filmových a herných fanúšikov, nakoľko servírujú jednu pop-kultúrnu referenciu za druhou. V hre by mala zohrať podstatnú úlohu kniha Necronomicon, ktorú veľmi dobre poznajú fanúšikovia Evil Dead univerza od Sama Raimiho, pričom knižní čitatelia zasa vedia, že sa jedná o fiktívny grimoár vytvorený priamo Lovecraftom. Zaujímavosťou je, že množstvo čitateľov v minulosti verilo, že kniha skutočne jestvuje.

O tom, že pôjde o originálnu záležitosť snáď ani niet pochýb. Ostatne, samotní autori popisujú svoj počin ako “Kozmický komediálny horor, ktorý bol vytvorený v Transylvánii.” V popise na Steame sa autori pýšia siedmimi desiatkami charakterov, sľubujú viac ako dvanásťtisíc nadabovaných viet. Tiež chvália plne animované cut-scény s krásnou kreslenou grafikou, HD textúry, štyri hodiny hudobného sprievodu a dlhú hernú dobu. Okrem toho sa v hre objaví i hlas Douga Cockla, ktorý dabuje legendárneho Geralta z Rivie. Tvorcovia využívajú i to, že sa v deji vyskytuje aj hovoriaca mačka, ktorá zrejme bude hlavným komickým elementom, keďže počas krátkeho traileru zo seba sype jednu humornú hlášku za druhou. Príležitostne dokonca tvorcovia nekorektne vtipkujú, takže sa môžeme domnievať, že pred ústa si nebudú dávať servítku.

Bláznivá retro záležitosť vychádza už budúci mesiac. Dočkajú sa jej výhradne majitelia osobných počítačov, pričom vyjde konkrétne 7. augusta 2019 prostredníctvom GOG.com a Steamu. Epic Games Store tentokrát zostáva vynechaný, keďže sa mu očividne nepodarilo ukoristiť ďalšieho indie tvorcu.

Komentuj!