Register

A password will be e-mailed to you.

Kam sa človek pozrie, pomaly všade vidí už len samé remastery. Trochu to zamrzí, že takto už nevychádza až toľko noviniek, ale hry sa len recyklujú a dostávajú nové kabátiky. Na druhej strane je to však často dobrá správa pre fanúšikov daných hier alebo ľudí, čo si ich nezahrali, lebo už nevyhovujú dnešným štandardom. Mnohé remastery sú ale aj dobrou správou pre prekladateľov, keďže tí sa tak môžu vrátiť k svojim starým prekladom, ktoré im stačí trochu upraviť a nový preklad je na svete. Takto to bolo aj s prekladom pre Neighbours back from Hell, aj keď príbeh prekladu je v niekoľkých bodoch komplikovanejší.

Neighbours back from Hell je remaster rovno dvoch hier a to Neighbours from Hell a Neighbours from Hell 2: On Vacation. V podstate ide o dvojicu logických hier, v ktorých sa zhostíte úlohy Woodyho, ktorý sa snaží pomstiť svojmu nepríjemnému susedovi. Takže bude len na vás, aby ste mu urobili zo života doslova peklo a ako bonus sa na tom pobaví aj celý svet, keďže je to súčasťou reality show. Dokopy vás tak čaká 28 úrovní plných zábavy, ktoré si môžete aktuálne užiť aj v slovenskom jazyku.

Pre druhý diel vznikol slovenský preklad už pred 8 rokmi, takže bolo aktuálne potrebné preložiť najmä texty z prvého dielu. O preklad sa postaral Michal Bobuš a o testovanie a technickú stránku prekladu MixerX. Preklad je tak voľne dostupný na stránkach lokalizácií.sk. Pokiaľ vás náhodou vytáčajú vaši vlastní susedia, ale viete, že s tým (bohužiaľ) nemôžete nič urobiť, tak si aspoň zahrajte túto hru, ktorá váš privedie na iné myšlienky.

Komentuj!