Register

A password will be e-mailed to you.

Prvé Nioh bolo jednou z najlepších variácií na koncept Souls Hier, ktorú ste si mohli svojho času zahrať. Najmä preto sme vám priniesli recenziu ako PlayStation 4 verzie, tak aj neskôr vydanej kompletnej edície na osobné počítače. Podobného scenára sa dočkalo i pokračovanie Nioh 2, pre ktoré bola nedávno vydaná prvá várka opráv vo forme patch updatu na PC. Čo všetko prináša?

Hoci aj v prípade PC verzie šlo o výborný titul, ktorý ponúkol ukrutnú výzvu, tuhý súbojový systém a dizajnovo podmanivé úrovne, samotný port nebol bez chýb. V dobe vydania platilo, že pre pohodlné hranie bol gamepad nutnosťou, nakoľko hra nedokázala rozoznať klávesnicu a preto vám i po jej pripojení písala a ukazovala tlačidlá z konzol PlayStation 4. V podstate to isté bolo problémom aj výborného pokračovania, ktoré zbieralo fantastické známky po svete. Avšak tentokrát ste si nemohli ani zmeniť poradie tlačidiel a preto boli hráči nútení využívať prítomnú schému, čo sa mnohým striktným PC hráčom nepozdávalo.

K tomu sa pridali rôzne ďalšie technické nedokonalosti, pády a framedropy, čo malo za následok review bombing na Steame a na populárnom portáli metacritic.com. Našťastie, autori nezaháľali a vydali opravný patch, ktorý mnohé problémy takpovediac fixuje. Údajne by sa mali zlepšiť neduhy s častými pádmi a snímky by mali pôsobiť o niečo stabilnejšie. Ak vás náhodou zaujíma kompletný výpis opráv, nájdete ho na tomto odkaze. Uvidíme teda či hráči časom stiahnu svoje negatívne hodnotenia nepochybne kvalitného RPG alebo v review bombingu budú pokračovať naďalej (dokonca sa objavili hráči, ktorí sa sťažujú, že PC verzia beží “iba” na 120 FPS).

Za nás môžeme prehlásiť, že hra beží bezproblémovo a recenzia kompletnej edície na PC je už zhruba týždeň v príprave. Záverom nám nezostáva nič iné iba sa spýtať, či ste sa už do hardcore akčného RPG pustili, prípadne čakáte na niekoľko ďalších opráv? Alebo vás podobné žánrové záležitosti vôbec nezaujímajú? Určite nám dajte vedieť prostredníctvom dostupnej komentárovej sekcie.

Zdroj: vg247.com

Komentuj!