Register

A password will be e-mailed to you.

Ani sme sa nenazdali a máme tu ďalší mesiac. Marec okrem toho však pôsobí ako veľmi silný mesiac na kvalitné tituly a tie najzaujímavejšie a najočakávanejšie si opäť predstavíme v našom pravidelnom špeciále. Aké herné kúsky teda môžeme počas neho očakávať?

The Outlast Trials
Žáner: Survival horor
Platformy: PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X/S a PC
Vývojár: Red Barrels
Dátum vydania: 5. marec 2024

Pokračovanie hororovej série Outlast je sľubované už od roku 2017, no tvorcovia sami povedali, že sa ho dočkáme až potom, ako sa im podarí dať dokopy iný projekt v tejto hernej sérii. Ten dostal podobu The Outlast Trials, ktorý podobne ako jeho predchodcovia je primárne survival horor z pohľadu prvej osoby, no tentokrát máte možnosť hru hrať v kooperácii až štyroch hráčov. Hra svojou prezentáciou viac pripomína ikonickú filmovú sériu Saw, kde bude vašou úlohou zvládnuť úlohy a prekážky, ktoré si pre vás pripravili ľudia z Murkoff Corporation. Vy ste totiž jedným z ich testovacích subjektov. Otázkou už teda ostáva, či v pripravených skúškach obstojíte alebo nie.

Naďalej však ostáva pravidlom, že proti nepriateľom sa nemôžete brániť iným spôsobom než útekom a namiesto kamery budete mať k dispozícii špeciálne okuliare na nočné videnie, ktoré vám umožnia navigovať sa v jednotlivých oblastiach. Hra opúšťa early access už 5. marca, tak sa nechajme prekvapiť, aký bude výsledok.

Alone in the Dark
Žáner: Survival horor
Platformy: PlayStation 5, Xbox Series X/S a PC
Vývojár: Pieces Interactive
Dátum vydania: 20. marec 2024

Fanúšikovia survival hororu si však prídu na svoje aj s ďalším titulom, o ktorom budeme hovoriť. Po nekonečných 32 rokoch sa dočká remaku herná hororová klasika Alone in the Dark. Pôvodne sa oň chceli postarať tvorcovia Eden Games, no po tom ako ich štúdio prešlo v roku 2013 do likvidácie, hra bola zrušená. Opätovný pokus o prerábku hry prišiel v roku 2019 od Pieces Interactive, ktorý sa rozhodli prinavrátiť postavy, ktoré fanúšikovia poznajú, nakoľko boli inšpirovaní úspechom remakov Resident Evil 2 a Resident Evil 3. O scenár sa postaral Mikael Hedberg, ktorý v minulosti pracoval pre Frictional Games a všetky tieto indície naznačujú, že by sme sa mohli dočkať kvalitného titulu. Nechajme sa prekvapiť, výsledok budeme môcť spoznať už 20. marca 2024.

Dragon’s Dogma II
Žáner: Akčné RPG
Platformy: PlayStation 5, Xbox Series X/S a PC
Vývojár: Capcom
Dátum vydania: 22. marec 2024

Aby to však nepôsobilo, že marec bude mesiacom len pre milovníkov survival hororov, je čas aby sme posunuli ďalej. Pokračovanie akčného RPG z roku 2012 bolo takisto očakávané už veľmi dlho. Najväčším cieľom bolo priniesť nové herné mechaniky a spraviť z tejto hry titul, o aký sa Capcom pokúšali už v roku 2012, no technológia ešte nedosahovala potrebnú úroveň. Hra by mala mať štvornásobne väčší svet oproti prvej hre, ktorý bude rozdelený na dve veľké kráľovstvá Vermund a Battahl, ktoré obývajú primárne ľudia, elfovia a mačkovité šelmy. Tím tvorcov bol pri vytváraní sveta inšpirovaný titulom Grand Theft Auto V a z trailerov to vyzerá, že odviedli skutočne skvelú prácu. Výsledný produkt môžeme očakávať už 22. marca.

Princess Peach: Showtime!
Žáner: Akčná adventúra
Platformy: Switch
Vývojár: Nintendo
Dátum vydania: 22. marec 2024

Na marec sú pripravení aj tvorcovia z Nintendo, ktorí sa rozhodli, že tentokrát dajú najznámejšiemu inštalatérovi herného sveta na chvíľu pauzu a miesto neho bude hlavnou hrdinkou princezná, ktorú musí vždy zachrániť z pazúrov nepríjemného Bowsera. Princess Peach: Showtime! tak dáva možnosť princeznej mať konečne svoju vlastnú hru, v ktorej bude zažívať najrozličnejšie dobrodružstvá. Konkrétne bude musieť zachrániť divadelnú šou, na ktorú sa dlho pripravovala a jej spoločníčkou bude strážkyňa divadla Stella, ktorá dokáže z našej Peach vyčarovať akúkoľvek inú osobnosť. Bude tak mať možnosť si vyskúšať, aké je to byť mušketierkou, pekárkou, ninja, krasokorčuliarkou či dokonca zlodejkou. Dúfame teda všetci, že divadlo nakoniec bude mať svoju premiéru a spolu s Peach sa vám podarí šou zachrániť. Hra vychádza už 22. marca.

Rise of the Rōnin
Žáner: Akčná adventúra
Platformy: Akčné RPG
Vývojár: PlayStation 5
Dátum vydania: 22. marec 2024

A keď už hovoríme o ninjoch, nesmieme opomenúť ani najnovší projekt od Team Ninja, ktorý vychádza exkluzívne len pre PlayStation 5. Akčné RPG Rise of the Rōnin je už za rohom, a z ukážok to vyzerá skutočne ako náramný zážitok. Zaujímavý tento titul však primárne robí fakt, že sa zameriava na skutočné historické udalosti. Prezident spoločnosti Team Ninja sa vyjadril, že hra má ukázať jedno z najtemnejších období v japonskej histórii a ide o ich najambicióznejší projekt. Príbeh by sa mal odohrávať na prelome 19. storočia, kedy sa končilo obdobie Edo a začalo obdobie Sakoku. Hra je rovnako ako vyššie dva spomínané tituly naplánovaný na 22. marca 2024, takže vyzerá to, že nás čaká veľmi silný a nabitý herný deň.

Samozrejme, to nie sú všetky hry, ktoré vychádzajú počas marca a bude ich oveľa viac. Tu máte len výber toho najzaujímavejšieho. Ak však je titul, na ktorý sa tešíte vy, pokojne nám ho spomeňte v komentári.

Komentuj!