Register

A password will be e-mailed to you.

Fanúšikovia retro first person shooter akcií sa v apríli tohto roku potešili, pretože bol oznámený plnohodnotný remake originálnej strieľačky XIII, ktorá vychádza z rovnomennej belgickej komiksovej série. Titul mal vyjsť na jeseň tohto roku, avšak počin bol neočakávane posunutý. 

Je pravdou, že na začiatku roka sme sa nedočkali žiadnej konkrétnejšej gameplay ukážky, čo je pomerne zvláštne, keďže sa údajne má jednať o rozsiahlu prerábku a nie iba o pridanie HD textúr a zvýšenie dostupného rozlíšenia. Na E3 o očakávanom oprášení staršej značky nebolo ani chýru ani slychu, avšak podobné počiny sa predstavujú skôr na akcii Gamescom, ktorá je ešte len pred nami a teda mnohí očakávali, že sa XIII predstaví práve tam. Momentálne na to ale, pravdepodobne, môžeme zabudnúť, keďže sa titul, na ktorom pracujú vývojári zo štúdia PlayMagic Ltd. oficiálne odkladá. Správa prišla priamo od vydavateľstva Microïds.

Údajne projekt potrebuje dlhší vývoj a teda nevieme ani presný dátum vydania. Veríme však, že takýto odklad bude iba k úžitku a tvorcovia budú schopní doladiť všetky potrebné detaily, aby nám mohli sprostredkovať adekvátny žánrový zážitok a nezavďačili sa výhradne pamätníkom, no oslovili aj modernú generáciu. Predsa len, hra bude disponovať originálnym komiksovým spracovaním, ktoré zaujme aj po rokoch a v prípade, že rozmanitosť hlavnej kampane bude sprevádzaná dobre poňatým strieľaním, remake XIII isto neminie zaslúžený úspech. Snáď je dôvod odsunutia práve takýto a nenastali nejaký problémy s vývojárskym štúdiom. Dúfame teda, že za nejakú dobu sa XIII vráti aj s plnohodnotným gameplay trailerom.

Komentuj!