Register

A password will be e-mailed to you.

Život nám denno-denne prináša množstvo nových zážitkov. Niektoré sú pozitívne, iné zase negatívnejšie. Na mnohé z nich však nikdy nezabudnete a  podobne je to aj s hrami. Ak patríte k pravidelnejším hráčom, určite si spomeniete na nejednu misiu, ktorá vám na tvári vyčarila úsmev alebo vás frustrovala natoľko, že ste mali chuť rozbiť svoj počítač, respektíve konzolu. Poďme si teda pripomenúť TOP 10 nezabudnuteľných herných misií.

Misie sú akýmsi základným kameňom každej hry a bez nich by to jednoducho nefungovalo. Vybrať iba desiatku tých naoazaj zapamätateľných by bolo mimoriadne náročné, takže nasledujúci sumár je potrebné brať s rezervou. Nejde o klasický rebríček, iba o zoznam a vaša TOP 10 by zrejme vyzerala úplne inak. Zároveň upozorňujeme, že jednotlivé videá môžu obsahovať spoilery.

1. Call of Duty: Modern Warfare 2 – No Russian

Náš výber misií začneme jednoznačne jednou z najkontroverznejších misií, ktorá sa objavila v titule Call of Duty: Modern Warfare 2. Tá nesie názov “No Russian” a odohráva sa na moskovskom letisku, kde sa hráč po východe z výťahu ocitne v skupine teroristov likvidujúcich nevinných civilistov. Pre niekoho možno zábava, no pre niekoho zase absolútne neprijateľná vec. Je pravdou, že hráč nemusí vystreliť ani na jedného z nich, no i tak sa množstvo ľudí po celom svete sa vyjadrilo, že táto misia môže u detí, ako aj u dospelých, viesť k zvýšenému násiliu a podpore terorizmu. Nech už to je akokoľvek, na tento krátky level len tak skoro nezabudneme.

2. Far Cry 3 – Kick the Hornet’s Nest

Ďalší FPS titul v našom výbere nesie názov Far Cry 3. Toho sme sa dočkali štyry roky po vydaní Far Cry 2 a svojho času pôsobil naozaj veľkoleopo. A ak ste túto hru hrali, určite si spomeniete aj na misiu s názvom “Kick the Hornet’s Nest”, v ktorej ste pálili plameňomentom marihuanové polia a do toho hrala v nekonečnej smyčke skladba od Skrillexa & Damiana “Jr. Gong” Marleyho s názvom Make It Bun Dem. O dobrú náladu tak bolo jednoznačne postarané. Ak vás táto misia minula, tak to určite napravte, keďže sa  jedná o skvelý herný zážitok.

3. Mafia: The City of Lost Heaven – Bastard se štěstím

Vybrať iba jednu jedinú misiu z titulu Mafia: The City of Lost Heaven je jednoducho nemožné. Illusion Softworks na čele s Danom Vávrom sa zapísali do československých dejín videohier naozaj veľkým písmom a pre mnohych českých, či slovenských fanúšikov ide o jeden  z najlepšich videoherných zážitkov. My z nej vyberáme misiu s názvom “Bastard se štěstím”, v ktorej padlo niekoľko vtipných a pikantných hlášok od nášho kamaráta Paulieho, ktorého český dabing bol v dobe vydania nadčasový. No každá jedna misia v hre Mafia: The City of Lost Heaven bola vskutku originálna a klobúk dole pred našimi českými susedmi, za to, čo dokázali.

4. Uncharted 3: Drake’s Deception – The Rub’ al Khali

Aj s Nathanom Drakeom sme toho prežili až až. Niektorí hráči každopádne hovoria, že je to chlap s najväčším šťastím na svete a niečo na tom asi bude. Nie raz prežil spoločne so svojimi priateľmi udalosrti, ktoré by iného hrdinu už dávno položili. Medzi najpamätnejšie chvíle určite patrí aj misia s názvom “The Rub  al Khali”. Aj na najväčšej púšti na svete dokázal Nathan Drake nazbierať svoje sily a vzoprieť sa tak svojmu osudu. Perfektné prostredie doplnené krásnymi scenériami patrí jednoznačne medzi to najlepšie, čo značka Uncharted priniesla, súhlasíte?

5. Grand Theft Auto: Vice City – Demolition Man

Hráči, ktorí túto misiu hrali vedia o čo sa jedná. Množstvo nervov, spotené dlane, tlak 300 na 200 a kliknutie na položku restart mission. Misia “Demolition Man” prevelila schopnosti a najmä psychickú stránku množstva fanúšikov. Niektorí hráči skrátka neboli schopní ju presť bez podvádzania, respektíve vôbec nevedeli ako na to. Neľútostný časový limit a komplikované ovládanie minihelikoptéry im dávali poriadne zabrať, no dokončenie tejto “tortúry, našťastie, nebolo povinné, iba pokiaľ ste chceli hru prejsť na 100%. To však mnoho hráčov v danej dobe zrejme nevedelo.

6. Crash Bandicoot – Road To Nowhere

Aj napriek tomu, že s Crashom Bandicootom sme prežili množstvo pekných chvíľ, našli sa aj misie, pri ktorých sme sa až tak netešili. A medzi tie najťažšie určite patrí “Road To Nowhere”, v ktorej sme sa ocitli vysoko v horách a boli nútení prechadzať veľmi nestabilným mostom, plným nástrah. Pri tejto misii prišli hráči o množstvo životov a zrejme aj nervov, no po jej pokorení cítili patričnú satisfakciu. Aj vám robil tento level výrazné problémy?

7. Mass Effect 2 – Collector Base

V našom výbere nesmú chýbať ani Bioware s ich space operou Mass Effect 2. Konkrétne máme na mysli záverečnú misiu s názvom Collectors Base, označovanú aj ako “Suicide Mission”. Práve v nej hra totiž naplno zúžitkuje nielen vaše aktuálne, no aj predošlé rozhodnutia. V závislosti od toho ju môžete prejsť jednako bez akejkoľvek straty na životoch, no súčasne sa môže stať, že za úspech položia život všetci vrátane vás v koži hlavnéhi hrdinu. Ide o naozaj skvelú a epickú misiu, ktorá fanúšikov naplno uspokojila a zanechala v nich výrazný dojem.

8. The Witcher 3: Wild Hunt – The Battle of Kaer Morhen

Aj séria The Witcher nám priniesla v rámci trojice skvelých dielov množstvo nezabudnuteľných momentov, či postáv. Zo všetkých vyberáme misiu z tretieho dielu s podtitulom Wild Hunt s názvom The Battle of Kaer Morhen. Tá je akýmsi predfinále, v ktorom si Geralt a jeho partia skríži meče s Divokým Honom v schátranej zaklínačskej hradnej pevnosti a padne v ňom i jedna výrazná obeť. No vybrať iba jednu misiu je veľmi ťažký oriešok, nakoľko tretí diel je z pohľadu scenáristickej kvality mimoriadne vyrovnaný.

9. Metal Gear Solid 3: Snake Eater – The Boss

Metal Gear je vskutku legendárna séria a za výraznú pozornosť stojí každý diel hlavnej ságy. Medzi najpamätnejšie momenty celej série patrí súboj s niekdajším mentorom prezvývaným ako aj Boss. Ide o veľkolepý a súčasne emotivny zážitok, kde sa ukáže, že nič nie je vyložene čiernobiele. Aj vďaka spomínanému záveru niektorí dodnes považujú Snake Eater za najlepší diel vôbec.

10. Dishonored 2 – A Crack in the Slab

Asi každý z náš by túžil vlastniť stroj času, no a Corvo Attano, respektíve Emily Kaldwin prídu s niečim podobným do kontaktu v titule Dishonored 2. A misia s názvom “A Crack in the Slab” patrí medzi tie najpamätnejšie, keďže pomocou mocného artefaktu môžete v súčasnosti nielenže sledovať dianie v minulosti, no zároveň sa i plynule premiestňovať z jednej doby do druhej. Týmto spôsobom môžete navyše ovplyvňovať chod udalostí a priamo meniť históriu schátraného domu. Francúzskym vývojárom z Arkane Studios sa podarilo realizovať tento nápad na jednotku a vydarila sa aj samotná hra, o čom sa môžete presvedčiť aj v našej recenzii.

To by bolo z našej strany všetko. Ak máte na nezabudnuteľné misie úplne iný názor, nebojde sa oň podeliť prostredníctvom diskusie.

Komentuj!