Register

A password will be e-mailed to you.

Jeden z užívateľov českého webu o počítačových hrách Databaze-her.cz používajúci nick Aaron_Hill nelenil a vydal sa na expedíciu po stopách dejstva asi najznámejšej českej hry súčastnosti Kingdom Come: Deliverance. Konkrétne ide o lokality Rataje, Talmberk a kláštor Sázava.

Prvou predstavenou lokalitou je Talmberk. Ten je v súčastnosti už len ruina hradu, ktorá je čiastočne zastavaná rodinnými domami, ako je pekne vidieť aj v tejto galérií. Ruina sa týči na malom ostrohu zo strmými svahmi v nadmorskej výške 365 metrov nad morom, asi 3 km severne od Ratají nad Sázavou v okrese Kutná Hora. Hrad postavil na počiatku 14. storočia Arnošt z rodu Kounicov, ktorým patril až do druhej polovice 15. storočia. Z pôvodného hradu sa v súčastnosti zachovala hlavne parkánová hradba.

Celú galériu zobrazíte kliknutím na obrázok

Ďalšou lokalitou sú Rataje nad Sázavou, nachádzajúce sa asi tri kilometre od vyššie spomínaného Talmberku. V období kedy sa Kingdom Come odohráva to bolo mestečko s dvoma hradmi. Prvý hrad, v tej dobe nazývaný “Dolní” je teraz známejší pod názvom Pirkštejn. Druhý hrad bol v neskoršom období renesancie prestavaný na zámok. Dejiny oboch hradov sú preto spoločné a ich spoločným zakladateľom bol v prvej tretine štrnásteho storočia Jindřich z Lipé.

Celú galériu zobrazíte kliknutím na obrázok

A do tretice je navštívenou lokalitou Kláštor nad Sázavou. Ten bol v spomínanom období významným cistersiánskym kláštorom, založeným v roku 1252. V období husitských vojen bol vypálený a v období baroka dal hlavnú budovu prelatúry kardinál Ditrichštejn prebudovať na zámok. Napriek tomu do dnešných dní si kláštor zachoval veľa zo svojej pôvodnej podoby, ako vidno z priložených obrázkov.

Celú galériu zobrazíte kliknutím na obrázok

Veríme, že vás táto pozoruhodná galéria zaujala a o samotnej hre sa môžete bližšie dozvedieť v našich recenziách na pôvodnú hru a jej trojicu DLC – From the AshesThe Amorous Adventures of Bold Sir Hans Capon a Band of Bastards.

Komentuj!