Register

A password will be e-mailed to you.

Už istá čas avizovaná funkcionalita, po ktorej hráči volali už poriadne dlhý čas, sa sa stala definitívne realitou. Pokiaľ sa vám teda náhodou nepozdáva vaša hráčska PlayStation prezývka, momentálne si ju môžete konečne zmeniť.

Táto zmena je pritom úplne bezplatná, no to platí iba v prvom prípade. Pokiaľ si ju teda budete chcieť neskôr zmeniť znova, za túto funkciu už budete musieť zaplatiť a to rovných 9,99 € (prípadne 4,99 € ak ste predplatiteľmi služby PlayStation Plus). Zároveň platí, že túto zmenu môžete vykonať buď jedine prostredníctvom konzoly PlayStation 4 (Settings, Account Managment, Account Information, Profile, Online ID), alebo webového prehliadača. To znamená, že ak náhodou vlastníte PlayStation 3, alebo PlayStation Vita, budete tak musieť učiniť cez váš PSN profil na internete. Celý postup vrátane dodatočných informácií nájdete na oficiálnej stránke PlayStation pod týmto odkazom.

Pokiaľ sa náhodou obávate toho, že vaši priatelia vás nebudú vedieť vyhľadať pod novým ID, dobrou správou, že najbližších 30 sa vám bude stále zobrazovať aj to staré. No a pokiaľ by ste si zmenu náhodou rozmysleli a vaše pôvodné ID neporušuje podmienky, môžete si ho vrátiť späť bezplatne. Je len na vás koľkokrát si budete chcieť zmeniť svoju prezývku, no reálne sa dá očakávať, že väčšina hráčov nebude využívať túto funkciu príliš často.

Reálne vám pritom táto zmena môže priniesť aj niekoľko problémov. Kým väčšina PlayStation 4 hier by ju mala zaregistrovať bez problémov, na PlayStation 3 a PlayStation Vita to nemusí platiť. U niektorých starších hier to môže dokonca viesť i k tomu, že prídete o uložené pozície, trofeje a dokonca i prístup k dodatočnému obsahu. Problematické hry, respektíve hry s kritickými chybami nájdete vypísané na nasledujúcom odkaze.

Zdroje: PlayStation.Blog, PlayStation CZ

Komentuj!