Register

A password will be e-mailed to you.

Február je oficiálne za nami, a je tu čas, aby sme si pripomenuli niekoľko najväčších zaujímavostí, ktoré sa stihli počas mesiaca udiať. Samozrejme však nezabúdame ani na náš prínos a v druhej časti článku si opäť pripomenieme celkový redakčný prínos pre tento mesiac. Poďme na to.

Prehľad udalostí

  • Úvod februára zarezonovali informácie o konci niekoľkých titulov. Hneď v prvý deň sme tu mali správu o konci mobilnej verzie hry Apex Legends. Titul nepriniesol čísla, aké sa očakávali, a tak budú jeho servery čoskoro definitívne vypnuté. Viac informácií ponúkame v našom článku.
  • Nejde však o jediný titul, s ktorým sa definitívne rozlúčime. Svojho konca sa dočkala aj online FPS, Crossfire X. Nemyslíme si však, že tento titul bude niekomu nejako výraznejšie chýbať, nakoľko išlo o jednu z najhoršie hodnotených hier za minulý rok. Ak chcete poznať dôvody konca hry, kliknite na tento link.
  • Filmová séria Resident Evil pokračuje ďalej aj vo svojom animovanom prevedení a dočkali sme sa teasera na prichádzajúci Resident Evil: Death Island. Leon S. Kennedy a Chris Redfield sa tak opäť stretnú spolu, aby zabránili veľkej katastrofe. Trailer máte možnosť na zhliadnutie tu.
  • Február priniesol aj jeden z najočakávanejších hardvérov tohto roku, konkrétne Playstation VR2. Dva týždne pred vydaním sme sa už dočkali aj prvých unboxingov, kde sme mali možnosť vidieť zariadenie v plnej paráde. Pokiaľ ste zvedaví, pozrite si video v našom článku.
  • The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom síce vychádza až v máji, no majiteľov Nintendo Switch určite nepotešila správa, že pôjde o drahšiu záležitosť, než sú bežne zvyknutí. Ak chcete vedieť koľko bude hra stáť, využite tento link.
  • Milovníkov zombie titulov však určite potešila správa, že dlho očakávaný Dead Island 2 sa dočkal skoršieho dátumu vydania, než bolo pôvodne plánované. Dôvodom môže byť skutočnosť, že by titul musel konkurovať vydaniu Star Wars Jedi: Survivor. Nový dátum vydania nájdete v našom článku.
  • O veľké a pekné gesto sa postaral autor hudby titulu Atomic Heart, Mick Gordon, ktorý sa rozhodol, venovať celý svoj honorár na podporu Ukrajiny. Verí, že týmto spôsobom pomôže ľuďom v núdzi. O udalosti sme informovali tu.
  • Seriálová adaptácia The Last of Us ešte neskončila, no spolu s jej záverom sa blíži aj vydanie PC verzie The Last of Us Part I. Pokiaľ by ste mali záujem, vychádza aj limitovaná edícia hry (tzv. Firefly Edition), ktorá vás vyjde na rovných 99,99€. Jediná nevýhoda však je, že u nás táto verzia nebude oficiálne dostupná. Aké máte možnosti sa dočítate v našom článku.
  • Fanúšikov série Resident Evil, ktorý vlastnia najnovší PS VR2 určite potešili správy, že si budú môcť svoje obľúbené tituly konečne vyskúšať aj v tomto móde. Očakávaný remake Resident Evil 4 bude mať tento mód dostupný zdarma, no rovnako sa VR mód dostane aj do obľúbeného Resident Evil: Village z roku 2021. Rozhodne to hre dáva nové možnosti.
  • Na záver ešte správa pre fanúšikov titulu Elden Ring. Len za rok sa hre podarilo prekonať hranicu 20 miliónov predaných kópií. Nám ostáva len tvorcom z Bandai Namco pogratulovať a držať palce k ďalším úspechom, lebo už teraz je jasné, že Elden Ring tak skoro z našich zariadení neodíde.

Priniesli sme vám

  • Druhá časť článku sa bude opäť venovať všetkému, čo sme vám v rámci mesiaca mali možnosť priniesť. Tentokrát sme tu síce nemali žiadne rozhovory s autormi hier, no miesto toho vám naša redakcia priniesla špeciálny článok, v ktorom sme sa zamerali na niekoľko hier, ktoré by si zaslúžili remake. V zozname sa rozhodne nachádzajú zaujímavé tituly, ktoré by mohli v novom kabáte vyzerať skutočne excelentne. Dočkáme sa niektorého z nich? To je ťažké povedať. Nechajme sa však prekvapiť.
  • Pokračovali sme ďalej aj v našom podcaste, z ktorého máte možnosť si vypočuť našu druhú epizódu. Opäť sme vám prezradili, akým titulom momentálne venujeme náš čas a čo nás zaujalo. Rovnako sme rozobrali kontroverziu ohľadom českého prekladu pre titul Hogwarts Legacy a porozprávali niečo o našich dojmoch a pocitoch zo sveta Harryho Pottera všeobecne a na záver sme sa ešte zamysleli nad otázkou, či hranie vo forme VR je budúcnosťou, alebo to ľudí veľmi nezaujme. Určite nás počúvajte a v marci sa k vám vrátime s novými témami.
  • Oproti januáru sme ale priniesli oveľa väčšie množstvo recenzií. Snažili sme sa dostať ku každému zaujímavému titulu, ktorý vyšiel a priniesť vám naše dojmy. Čo všetko sme teda otestovali? V prvom rade sme navštívili Rokfortský zámok v titule Hogwarts Legacy. Hra našu redakciu rozhodne potešila a prajeme jej veľké množstvo úspechov aj naďalej. Zahrali sme aj najkontroverznejšiu hru roku v podaní Atomic Heart, ktorá sa ukázala ako veľmi silným debutom.
  • Vybrali sme sa aj na Mars a mohli objavovať jeho nehostinné podmienky pre život v titule Deliver us Mars, postavili sa armáde robotov v rytmickom titule Hi-Fi Rush, a nezabudli sme ani na lov monstier s titulom Monster Hunter Rise, ktorý sa dočkal vydania na Playstation a Xbox zariadenia. Vyskúšali sme aj niekoľko zaujímavých adventúr, konkrétne A Space for the Unbound a Loretta, ktoré možno nepriniesli zážitok, aký sme očakávali, no boli sme radi, že sme sa k nim dostali. Naopak Gerda: A Flame in Winter prinieslo silný príbeh z roku 1945, ktorý skutočne zarezonoval.
  • Máme tu aj ešte niekoľko akčnejších titulov. V prvom rade sme vyskúšali, PC verziu Returnal. Boli sme zvedaví, či pôjde o rovnako silný zážitok, ako keď sme to hrali na Playstation 5. To sa rozhodne splnilo. Wanted: Dead sa síce dočkalo silnej kritiky, my sme si však užili poctivú akčnú jazdu, s ktorou sme boli veľmi spokojní. Nesmieme ešte zabudnúť ani na majiteľov Nintendo Switch, pre ktorých sem otestovali titul Fire Emblem Engage. Hra možno nedopadla najlepšie, no má aj svoje silné stránky. Ešte sme tu mali však aj recenziu notebooku, konkrétne ASUS Zenbook 17 Fold OLED. Je ohybnosť budúcnosťou? Dozviete sa z našej recenzie, kde sme sa na toto zariadenie pozreli bližšie.

Ako vidíte, ani v najkratšom mesiaci sme sa nenudili. Skôr by sa dalo povedať, že sme sa vám snažili priniesť to absolútne maximum, čo sme len mohli a vyplatilo sa to. Ďakujeme za váš čas a sľubujeme, že aj počas marca vám budeme prinášať novinky z herného sveta.

Komentuj!