Register

A password will be e-mailed to you.

Začiatok nového týždňa sa niesol v znamení viacerých zaujímavejších noviniek z herného sveta, o ktoré sa teraz sa s vami radi podelíme.

  • Baldur’s Gate: Dark Alliance 2, klasické akčné RPG z roku 2004 od štúdií Black Isle a Interplay sa vráti 20. júla, pričom prvý krát si ho budeme môcť zahrať aj na platforme PC. Síce nejde o plnohodnotný remaster, no i napriek tomu sa dočkáme viacerých vylepšení, ako zvýšenie rozlíšenia, alebo kooperačného režimu.
  • Obavy z toho, že Assassin’s Creed Liberation HD nezostane na Steame hrateľný pre jeho majiteľov už našťastie vyvrátil samotný Ubisoft. Ten oficiálne potvrdil, že v pôvodnom vyhlásení bol zlý text, takže i keď niekoľkým svojim hrám zastavujú online prvky, singleplayer zostáva zachovaný a plne hrateľný.
  • Nový náborový inzerát podľa viacerých insiderov naznačuje, že štúdio Respawn pracuje na novom príbehovom doplnku do populárnej akcie Apex Legends. Respawn ho v uvedenom inzeráte nazýva pracovne ako Apex Universe FPS Incubation.
  • Najnovší rebríček predajov na Steame vedie už síce tradične zariadenie Steam Deck, no zo sféry videohier sa na druhé miesto podarilo vyšplhať sandboxovému survival počinu menom Raft. Na treťom mieste sa aj naďalej drží expanzia do Monster Hunter Rise s podtitulom Sunbreak.
  • Multiplayerový free-to-play simulátor vojnových lodí World of Warships dostáva nový, takzvaný “britský” obsah. Ten prichádza vo forme nových britských bojových krížnikov, pričom hlavnou novinkou má byť prístav Londýn. Okrem toho prinesie aj vylepšenie rozhrania diváckeho režimu, či množstvo nových lodeníc.
  • Simulátor juhoamerického gangstra Cartel Tycoon sa síce dlhší čas nachádzal iba v predbežnom prístupe, ale teraz dostal nový trailer a v ňom je uvedený aj dátum vydania. Plná verzia sa dočká vydania na platforme PC už 26. júla 2022, pričom na konzolových verziách sa ešte stále pracuje a vyjdu pravdepodobne až na budúci rok.
  • Kompilácia dvoch japonských akčných 2D RPG hier s názvami Fallen Legion: Rise to Glory a Fallen Legion Revenants, ponúkajúca taktické boje na zámku, príde na platformy PC, PlayStation 5 a Xbox X/S 23. augusta 2022.
  • Humorne ladená detektívna point-and-click adventúra s mačacími protagonistami s názvom Nine Noir Lives od štúdia Silvernode Games nás zavedie do mačacieho noirového mesta 7. septembra 2022. Na Steame je už k dispozícii pre záujemcov aj hrateľná demo verzia.

Komentuj!