Register

A password will be e-mailed to you.

Vonku máme pekné počasie, herný svet tak trochu oddychuje a viac-menej okrem odkladov neponúkol tento týždeň nič naozaj zaujímavé, až na jeden únik týkajúci sa slávnej hororovej série. I tak tu však máme niekoľko zaujímavých správ, ktoré si pozornosť fanúšikov hier zaslúžia. Tak poďme na to.

  • Phil Spencer sa vyjadril k odkladu Starfieldu a Redfallu, ktoré po novom dorazia až budúci tok namiesto tohto aktuálneho. Tvrdí, že odklad zabezpečí, aby hry vyšli v dobrom stave a Xbox tak poskytol kvalitu a konzistenciu vo vydávaní first party hier, keďže cieľom je, aby Microsoft fanúšikom poskytol každé tri mesiace titul od svojich štúdií.

  • Insider Dusk Golem uverejnil obrázky, ktoré by mali pochádzať z jedného z pripravovaných Silent Hillov. Ďalej dodal, že na hre pracuje viacero štúdií a i Masahiro Ito, mimo iné tvorca legendárneho Pyramid Heada. V zapätí boli obrázky vymazané a Twitter Golema zablokovaný, čo dôveryhodnosť informácie zvyšuje, hoci overiť ju zatiaľ nemožno.
  • Novinár Jeff Grubb, pravdepodobne, predčasne prezradil, aký názov ponesie pokračovanie výborného titulu Star Wars Jedi: Fallen Order. Podľa všetkého hra dostala názov Star Wars Jedi: Survivor, čo síce dáva zmysel, avšak o prílíš pôsobivý názov veru nejde. Na oficiálne potvrdenie názvu si ešte budeme musieť počkať, EA sa zatiaľ k situácií nevyjadrila.

  • O titul Stardew Valley z roku 2016 je stále veľký záujem, o čom svedčí aj najnovšia informácia, že sa podarilo predať už 20 miliónov kópií naprieč všetkými platformami, kde je počin dostupný.

  • Sega zverejnila, že počas aktuálneho fiškálneho roku, ktorý končí v marci 2023, máme očakávať hneď niekoľko nových hier a i remakov/remasterov.

  • Skull & Bones od Ubisoft sa po mnohých odkladoch a reštartoch vývoja naozaj blíži. Hra totiž bola ohodnotená ratingovou organizáciou v Južnej Kórei, čo naznačuje vydanie v dohľadnej dobe.

  • Alan Wake Remastered zamieri aj na Nintendo Switch. Stane sa tak už túto jeseň, hoci oficiálny dátum vydania zatiaľ známy nie je.

  • Vydavateľ 505 Games oznámil svoju vôbec prvú prezentáciu, ktorá dostala názov 505 Games Spring 2022 Showcase. Tá sa uskutoční budúci týždeň, konkrétne 17. mája o 15:00 hodine. Očakávať máme novinky o už oznámených hrách, no dôjde aj na prekvapenia.
  • Oceňovaný český počin Attentat 1942 už je k dispozícii aj na Nintende Switch. Ak ste ho doposiaľ nehrali a máte prenosnú konzolu doma, môžete tento rest napraviť.

  • České štúdio Bohemia Interactive už budúci týždeň predstaví budúcnosť značky ARMA. Stane sa tak 17. mája o 19:00 hodine prostredníctvom streamu na Twitchi.

Komentuj!