Register

A password will be e-mailed to you.

Pokračovanie známej adventúrnej série malo vyjsť už 10. decembra 2021, ale toto vydanie bolo prekvapivo na poslednú chvíľu odložené. Informovali sme o tom v tomto článku, kde sme vyjadrili presvedčenie, že nová Syberia vyjde aspoň v prvej polovici tohto roku. A práve teraz nastal moment, kedy sa objavil nový a vraj už konečný dátum vydania.

Fanúšikovia série si iste spomínajú, že tretí diel z roku 2017 nedopadol až tak úspešne a nedokázal naviazať na kultový status prvých dvoch dielov, čo potvrdila aj naša dobová recenzia. Dúfame, že Syberia: The World Before dopadne lepšie, než Syberia 3, obsahujúca množstvo chýb a slabší scenár, napriek tomu, že bola vo vývoji veľmi dlho.

Nové pokračovanie nie je iba novým dobrodružstvom populárnej Kate Walkerovej, ale tentokrát sleduje až dve rozličné časové roviny a dve odlišné hrdinky. Pôvodná hrdinka, Kate Walkerová, prežíva v ruskej soľnej bani, v ktorej bola roku 2004 uväznená, až ju istá tragická udalosť prinúti k novým činom pri hľadaní vlastnej identity. Druhou postavou je sedemnásťročné dievča Dana Roze, ktorá začína kariéru klaviristky v meste Vaghen v roku 1937, teda v dobe, kedy nad Európou visí fašistická hrozba. Aj keď obe žijú v rozličných časoch, niet pochýb, že medzi nimi existuje akési spojenie.

Za zmienku iste stojí aj symfonický soundtrack, ktorý zložil Inon Zur, skladateľ pre také legendárne tituly, ako sú Fallout, Dragon Age alebo Prince of Persia.

Ďalší príbeh Kate Walkerovej sa teda k nám dostane už 18. marca 2022 na platforme PC, a to cez obchody Steam, Epic Games Store a GOG. Na aktuálne konzoly má doraziť Syberia: The World Before o niečo neskôr. Na záver si ešte pripomeňme, že Syberia: The World Before je prvým dielom vytvoreným po smrti tvorcu značky, belgického designéra a komiksového kresliča Benoita Sokala, ktorý zomrel minulý rok.

Komentuj!