Register

A password will be e-mailed to you.

Horizon Forbidden West patrí nielen medzi najočakávanejšie hry mesiaca február, ale aj celkovo roku 2022. A hoci sme sa mali dočkať už minulý rok, čas navyše autori podľa všetkého dobre zužitkovali, nakoľko pred pár dňami dorazili prvé dojmy z hrania od zahraničných médií, ktoré boli veľmi nadšené. A teraz tu máme ďalšie novinky.

V prvom rade tu máme asi to najdôležitejšie oznámenie – titul Horizon Forbidden West je oficiálne dokončený a hra tak obdržala GOLD status. Nič už tým pádom nebráni, aby počin zamieril do lisovní fyzických kópií a vyšiel 18. februára.

Okrem toho tu však máme aj zopár videí, ktoré ukazujú PlayStation 4 Pro verziu, keďže veľa záujemcov ešte stále nemá doma PlayStation 5 kvôli ich nedostatku. To však vôbec nevadí, nakoľko je z ponúknutých záberov vidieť, že aj hráči vlastniaci hardware predošlej generácie sa majú na čo tešiť, pretože Horizon Forbidden West na PS4 Pro vyzerá výborne. Veď sa presvedčte na vlastné oči.

Zatiaľ čo prvé video ukazuje pohľad na domov kmeňa Utaru, v druhom prichádza na rad súboj v lese. V ňom si Aloy pomeriava sily mimo iné s Clamberjawom.

Posledné video je opäť o strete so strojmi, no tento raz je protivníkom Bristleback. Teda nie jeden, ale rovno trojica, hoci v tejto ukážke ide skôr o poukázanie na možnosti, ktoré Aloy počas súbojov bude mať.

Ako môžete vidieť, i verzia pre PlayStation 4 Pro vyzerá nádherne, hoci určite nebude mať tak vysoké rozlíšenie a framerate, ako verzia pre aktuálny hardware. Je však skvelé vidieť, že si vývojári dali záležať aj na verzii pre starší hardware, nakoľko ten je stále súčasťou desiatok miliónov domácností. Otázkou zostáva, ako hra beží a vyzerá na pôvodnej PlayStation 4, avšak veríme tomu, že aj tam pôjde o skvelý zážitok, ktorý nadviaže na výborného predchodcu. Na záver ešte informácia o tom, že na rozdiel od prvého dielu bude mať Forbidden West českú lokalizáciu, vďaka čomu si bude môcť vychutnať toto dobrodružstvo každý jeden hráč bez nutnosti znalosti cudzích jazykov. Horizon Forbidden West vychádza už 18. februára pre PS5 a PS4, pričom neskôr hra, prevdepodobne, dorazí aj na PC, ako tomu bolo aj v prípade predchodcu.

Zdroje: Twitter, PlayStation.Blog

Komentuj!