Register

A password will be e-mailed to you.

Predaje konzol a hier vždy každú autorskú firmu náramne potešia. Či už je to PlayStation a Sony, Xbox a Microsoft, prípadne Nintendo so svojím aktuálnym Switchom. Najnovší finančný report pritom prezradil koľko sa predalo práve posledného zmieneného a číslo je to naozaj vysoké i obdivuhodné zároveň.

Bez nejakého väčšieho zdržiavania môžeme prezradiť, že podľa zahraničných správ sa zhruba k dnešnému dátumu predalo 92 miliónov kusov Nintenda Switch. Je to naozaj fantastické číslo, obzvlášť na platformu, ktorá nie je primárne určená k hraniu na televíznych obrazovkách (ostatne, ide o handheldový hybrid).

Finančný report ďalej uvádza i predaje jednotlivých titulov, ktoré sú dostupné pre konzolu Nintendo Switch. Celkovo sa podľa všetkého predalo už 681 miliónov kusov rôznych hier, takže sa pomaly, avšak isto zástupcovia hernej korporácie blížia ku guľatej miliarde. Kráľom medzi hrami je Mario Kart 8 Deluxe, ktorého sa predalo neuveriteľných 38 miliónov. S 34 miliónmi mu konkuruje (ako inak) Animal Crossing: New Horizons. Veľmi dobre sa darilo i akčnému RPG, ktorým sa výrazne inšpiroval projekt Ubisoftu s názvom Immortals Fenyx Rising, čiže The Legend of Zelda: Breath of the Wild. Jednému z najlepších titulov súčasnej hernej tvorby hráči verili a kúpilo si ho rovno 24 miliónov fanúšikov.

Za zmienku stojí i legitímna športová záležitosť Ring Fit Adventure. Tú si zakúpilo až 12 miliónov používateľov, čo je taktiež výborné. Je vidieť, že Nintendu Switch sa naozaj v predajoch darí. Koniec koncov, to je zrejme aj dôvod, prečo jeho “rodičia” nemajú potrebu vyrábať oficiálneho mladšieho brata, ktorý by ho nahradil (časom však určite príde). Čo hovoríte na takéto predajné výsledky? Tešíte sa z úspechu Nintenda a jeho platformy? A hlavne, ste aj vy hrdými vlastníkmi tejto populárnej konzoly, ktorá je domovom podivuhodných príbehov o Mariovi, Zelde, Linkovi alebo o svojskom Luigim? Pokojne sa pri tejto príležitosti podeľte o vaše najobľúbenejšie hry, ktoré ste na Nintende Switch za tie roky hrali.

Zdroj: vg247.com

Komentuj!