Register

A password will be e-mailed to you.

RPG ťahová stratégia King’s Bounty II sa teší v našej redakcii veľkej pozornosti, keďže viacerí redaktori patria medzi fanúšikov série. Naposledy sme o nej informovali v súvislosti oznámením, že vyjde v profesionálnej českej lokalizácii od firmy Cenega a tesne pred vydaním nás autori navnadili ešte ďalšími informáciami.

Ako sme už v predchádzajúcich článkoch spomenuli, King’s Bounty II sa pomerne radikálne odlišuje od pôvodnej série, jedna vec však zostala zachovaná, a to, že znovu budeme mať k dispozícii na výber tri hrateľné charaktery, z ktorých každý neprichádza len s osobitnou špecializáciou, ale aj príbehovým pozadím.

V novej ukážke je predstavený magický charakter, ktorý býva tradične najobľúbenejší a v druhom dieli ho predstavuje Katharine. Táto čarodejnica pochádza z urodzeného rodu Rigern, vládnucemu severnej oblasti ríše Nostria. Potom, čo Katharine strávila viacero rokov na cestách, zisťuje po návrate, že jej provinciu nezákonne ovládol synovec Maurice. Rozhodne sa preto vycestovať za kráľom a požiadať ho, aby jej navrátil právoplatnú moc nad touto hornatou provinciou.

Okrem tohto videa vývojári poskytli ešte aj novú ukážku hrateľnosti, zobrazujúcu najdôležitejšie prvky súbojov a vývoja povolania. V neposlednom rade sú rozhodne zaujímavé aj minimálne a odporúčané požiadavky na spustenie, ktoré rozhodne nie sú vysoké.

Autori 29. júla oznámili, že King’s Bounty II už prešiel do takzvanej Gold fázy, a tak určite vyjde 24. augusta 2021 pre platformy PC (služby Steam, Epic Games Store a GOG), PlayStation 4, Xbox One a Nintendo Switch. Vďaka distribútorovi Cenega Czech dostaneme aj profesionálnu českú lokalizáciu vo forme tituliek na všetkých spomínaných platformách.

Komentuj!