Register

A password will be e-mailed to you.

O pokračovaní populárnej série ťahových stratégii King’s Bounty sme vás už niekoľkokrát informovali. Dlhší čas nebol spresnený dátum vydania. Až začiatkom tohto roku dali vývojári z 1C Entertainment opäť o sebe vedieť a pred nejakým časom oznámili, že v lete si tento titul budeme konečne môcť zahrať.

Pokračovanie fantasy série King’s Bounty má priniesť do zabehnutej série z rokov 2008 až 2014 svieži vietor. Pôjde vlastne už o tretie znovuzrodenie tejto značky, keďže pôvodný titul je ešte z roku 1990. Nový King’s Bounty má priniesť väčší dôraz na RPG mechaniky, čo konkrétne znamená aj to, že jednotky budú mať svoje vlastné vybavenie, a tiež budú získavať skúsenostné body. Podobne ako v pôvodnej hre z roku 2008 sa dočkáme troch hrdinov, z ktorých každý ponúkne svoj vlastný a nelineárny príbeh. Očakávať takisto môžeme množstvo morálnych volieb.

Príbeh sa odohráva v novom kráľovstve Nostria, ktoré začína zahaľovať temnota, sprevádzajúca početné spiknutia či zrady miestnych šľachticov. Po tom, čo sa navyše začína aj nebezpečne dariť nekromancii, je už len na mladom princovi Adrianovi, aby spojil bojujúce frakcie v krajine a nastolil mier v rozpadajúcom sa kráľovstve.

Ako sme už spomenuli, King’s Bounty II. bol začiatkom tohto roku odložený na tohtoročné leto. Vývojári vraj potrebovali viac času na to, aby nám priniesli plnohodnotný zážitok. Spoločne s dátumom vydania autori vydali aj novú ukážku s názvom Unite Them or Fall, zoznamujúcou nás s jednou z troch príbehových línií.

King’s Bounty II vyjde 24. augusta 2021 na PC (platformy Steam, Epic Games Store a GOG), PlayStation 4, Xbox One a Nintendo Switch. Distribútor Cenega Czech navyše oznámil aj profesionálnu českú lokalizáciu vo forme titulkov na všetkých spomínaných platformách.

Komentuj!