Register

A password will be e-mailed to you.

Pred nedávnom bola ohlásená správa, ktorá určite nepoteší žiadneho fanúšika titulu Judgment, či hernej série Yakuza vo všeobecnosti. Podľa japonského vydavateľstva Nikkan Taishu je talentová agentúra Johnny & Associates proti vydaniu PC verzie jednotlivých titulov série Judgment, pretože nechce, aby sa herec Takuya Kimura (ktorý stvárňuje protagonistu všetkých častí série) objavil v počítačových videohrách.

Objavujú sa tvrdenia, podľa ktorých za tento radikálny krok môže okolnosť, že firma Johnny & Associates má prísnu kontrolu nad právami na podobizne svojich hercov, ktoré sa dosiaľ v online priestore objavili iba ojedinele. Ak by to tak aj skutočne bolo, nevysvetľuje to podstatu preberaného problému a neodpovedá na základnú otázku: aký konkrétny problém má firma s objavením sa tváre ich hviezdy na počítačových monitoroch?

Na túto otázku, žiaľ, neexistuje samozrejmá odpoveď. V každom prípade, správy síce uvádzajú, že spoločnosť Sega má veľký záujem o uvedenie oboch častí série Judgment (teda aj pripravovaného Lost Judgment, o ktorom sme vás nedávno podrobnejšie informovali) pre službu Steam, ale keďže s tým agentúra Johnny & Associates nesúhlasí, je celkom možné, že Lost Judgment bude v konečnom dôsledku iba epitafom nádejnej série. Tvorcovia totiž tvrdia, že z ekonomického hľadiska výrazne stratia, ak sa im nepodarí hru distribuovať aj prostredníctvom Steamu.

Stále je však celkom možné, že firma z toho či onoho dôvodu časom zmení názor a povolí zverejnenie PC verzie titulu, i keď ide iba o málo pravdepodobnú alternatívu. Ak máte nejaké nápady, aké dôvody mohli motivovať hereckú agentúru Johnny & Associates k takémuto nezvyčajnému kroku, pokojne svoje názory vyjadrite v komentárovej sekcii.

Komentuj!