Register

A password will be e-mailed to you.

Akčná adventúra Judgment, spinn-off slávnej série Yakuza, s výraznými detektívnymi elementmi si odniesla od nás v redakcii vcelku pozitívne hodnotenie, a preto našej pozornosti neuniklo ani pripravované pokračovanie pod názvom Lost Judgment.

V pokračovaní od štúdia Ryu Ga Gotoku sa na scénu vracia súkromný detektív Yagami Takajuki, ktorý tentokrát musí vyriešiť ďalší komplikovaný prípad. Policajt Akihiro Ehara je obžalovaný zo sexuálneho obťažovania, ale v čase, kedy je vynesený rozsudok, šokuje celý súd prekvapivou informáciou o vražde akéhosi muža, ktorý niekoľkými rokmi prinútil jeho syna k samovražde.

Daná osoba bola zavraždená v čase, kedy sa mal Ehara dopustiť sexuálneho obťažovania, takže vrahom by priamo byť nemal. Mohol však o vražde vedieť, respektíve byť v nej nejakým spôsobom nepriamo zapletený. A práve táto nejednoduchá zápletka si vyžaduje účasť detektíva Yagamiho.

K Lost Judgment pred nedávnom vyšla dvojica oficiálnych trailerov. Z nich prvý predstavuje úvod hry, dôležité postavy a prostredie fiktívnej štvrte Kamurocho. Druhý, ktorý bol vypustený pred dvoma dňami na akcii State of Play od spoločnosti od Sony zobrazuje gameplay mechaniky, ako sú atletika a stealth. Atletika umožní napríklad šplhanie po stavbách (čiastočne) na spôsob Assassins Creed, zatiaľ čo stealth tradične poslúži na nepozorované prekĺznutie okolo protivníkov. Titul takisto bude podľa všetkého ponúkať nepovinné, zábavné aktivity ako tancovanie do rytmu v tanečnom klube, či napríklad bitky o nadvládu robotov v klube robotiky.

Lost Judgement vyjde 24. septembra 2021 pre konzoly PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One a Xbox Series X/S.

Komentuj!