Register

A password will be e-mailed to you.

Séria Yakuza, respektíve po novom už Like a Dragon, je tu s nami takmer dve desaťročia. Prvý príbeh štartoval na Vianoce 2005, pričom oficiálna linka hlavnej postavy menom Kazuma Kiryu bola ukončená až o jedenásť rokov neskôr. K takto populárnym a úspešným sériám, pochopiteľne, patria i spin-off projekty. A zrovna jeden taký počin sa do našich končín práve teraz pozrel po prvýkrát.

Znalci tejto série nepochybne veľmi dobre poznajú Judgment a Lost Judgment. Detektívny spin-off značky Yakuza, ktorý si dokázal nájsť svoju vlastnú tvár a súčasne efektívne využiť funkčný koncept tematických hier spadajúcich do jedného subžánru. Dlhé roky pred príchodom Takayuki Yagamiho tu však bol celkom iný vedľajší titul, ktorý sme doposiaľ nemohli poznať.

Pôvodné Ryū ga Gotoku Ishin! vyšlo v roku 2014, no výhradne vo východných krajinách. A síce je pravdou, že práve takýto historický setting plný samurajov a dobovej architektúry je pre zanieteného tunajšieho hráča nesmierne atraktívny, nikdy sa do našich končín tento titul nepozrel. Preto sa mnohí nadmieru potešili, keď bol ku koncu minulého roka oznámený remaster smerujúci do celého sveta.

Teraz už pritom vieme, že ide o atraktívny titul, ktorý tradičný koncept Yakuza hier zakotvuje v zaujímavom prostredí, kde namiesto strelných zbraní a surových pästí, využívate primárne poriadne nabrúsený meč. Hodnotenia Like a Dragon: Ishin! sa pohybujú okolo osemdesiatky, pričom azda najväčšia kritika padá na vedľajšie aktivity, ktoré zákonite nemôžu byť tak bizarné a rozmanité ako v prípade starších titulov zasadených do modernejšej éry.

Napriek tomu ide o výborný titul, ktorý za pozornosť rozhodne stojí. A pokiaľ váhate, vedzte, že vyššie priložený launch trailer vás naláka na poriadne dramatickú jazdu, v ktorej krv a pot z dynamických stretov s oponentmi striekajú na všetky smery. Like a Dragon: Ishin! vyšlo na konzolách PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox Series X, Xbox Series S Xbox One i osobných počítačoch.

Komentuj!