Register

A password will be e-mailed to you.

Bohaté a pestré prostredie hornatých severských krajín a imaginatívnych eddických mýtov sa konečne rozhodli využiť a rozvinúť do podoby videohry nie len mainstreamoví tvorcovia z Ubisoftu (Assassin’s Creed Valhalla), ale tentokrát aj nezávislí kanadskí autori zo štúdia Norsfell.

Výsledkom snahy uvedených autorov je akčný RPG titul Tribes of Midgard, ktorý ponúkne rovnako singleplayerový, ako aj multiplayerový co-op (2-10 hráčov) mód hrania. V koži mocného bojovníka Einherjara sa budete prebíjať cez hordy nepriateľov a príšer, pričom spočiatku budete iba v divočine zbierať suroviny nevyhnutné pre obranu vašej dediny pred inváziou takzvaných Helthingov a kolosálnych obrov Jötnarov, no neskôr vás bude zrejme čakať protiútok, ktorý povediete na spôsob Diabla II (teda budete čeliť nespočetným mračnám krvilačných protivníkov).

Tvorcovia majú v pláne titul udržiavať pomocou sezónnych aktualizácií, ktoré nazývajú ságami. Zatiaľ máme k dispozícii overené informácie iba o prvej z pripravovaných ság – takzvanej vlčej ságe. Pôjde v nej o akúsi hrôzostrašnú bytosť, spútanú vo svojom podzemnom brlohu. S najväčšou pravdepodobnosťou však pôjde o finálneho bossa celej ságy, takže než sa k nemu prebijete, budete musieť splniť niekoľko úloh a vyčistiť niekoľko dungeonov, nabiť skúsenosti a získať vybavenie. Okrem toho sága ponúkne niekoľko takzvaných “udalostí” (eventov), ktoré sú však iba akýmisi rozsiahlejšími úlohami, za splnenie ktorých vás čaká odmena v podobe hernej meny alebo vybavenia.

Čo sa týka vydania samotnej hry, môžeme ho očakávať už čoskoro, konkrétne 27. júla 2021.

Komentuj!

O autorovi

Od útleho veku hráč počítačových hier, holdujúci najmä žánrom RPG, adventúr a stratégií. Rovnako milovník kvalitnej beletristickej a odbornej filozofickej literatúry, študent filozofie a fanúšik európskej aj americkej kinematografie od 30. rokov do 70. rokov 20. storočia.

Súvisiace príspevky