Register

A password will be e-mailed to you.

Japonci z Nintenda v tomto období oslavujú jubilejné 25. výročie Pokémonov a novinkami pri tejto príležitosti nešetrili. Jednou z nich bola aj najnovšia hra z rodiny “vreckových príšeriek”, ktorá nesie názov Pokémon Legends: Arceus.

Pokémonový príbeh zasadený do open-world

Nový herný titul z Pokémon univerza bude založený najmä na príbehu s dôrazom na exploráciu. Jedná sa o otvorený svet zasadený do fiktívneho Sinnoh regiónu v Japonsku vo feudálnom štýle. Takto predstavené Japonsko sme mali možnosť vidieť napríklad v Ghost of Tsushima, samozrejme ale bez fantasy vlastností.

Vizuálom môže Pokémon Legends: Arceus nápadne pripomínať Legends of Zelda: Breath of the Wild so svojou dychberúcou prezentáciou otvoreného sveta. Takýto open-world si vyslovene žiada byť preskúmaný a vývojári z Nintenda sľubujú hĺbkový prieskum a množstvo tajomstiev Sinnohu.

Osedlajte si svojho Pokémona

Jeden z najzaujímavejších aspektov tejto novinky je to, že hra nebude krúžiť len okolo myšlienky “gotta catch ’em all”, teda v preklade “musím ich chytiť všetkých,” ako tomu bolo zatiaľ vo väčšine hier z tohto sveta. Nová Pokémonovka ponúkne komplexnejšiu interakciu s príšerkami a budete môcť na nich jazdiť, lietať a podobne. Bude sa zakladať na širokej škále možností prístupu hráča a ponúkne omnoho väčšiu voľnosť ako tomu bolo doteraz v hernom vesmíre Pokémonov.

Dôraz na akciu a RPG

Nový kúsok zo stajne Nintenda je po mnohých generáciach navrhnutý ako prvý veľký remake zaužívaných mechaník Pokémon titulov. Hra má síce obsahovať už známy a milovaný štandard týchto hier, no očakávajú sa aj inovácie, a to do tohto titulu zakomponovať úplne nové akčné a RPG prvky. Autori poznatky primárne čerpali zo skúseností po Pokémon Sword and Shield alebo po experimentálnom pokuse Pokémon Let’s Go!

Pokémon Legends: Arceus má potenciál plne naplniť túžby každého milovníka Pokémonov. Hra bola zatiaľ predstavená len veľmi zbežne a v budúcnosti sa očakávajú ďalšie prezentácie nových faktov. Najnovší Pokémon nevyjde skôr ako na začiatku roka 2022, takže sa tešíme na ďalšie novinky v najbližších mesiacoch.

Zdroje: gameinformer, gamesradar, Nintendo

Komentuj!