Register

A password will be e-mailed to you.

Séria Mortal Kombat je medzi hráčmi veľmi populárna, vďaka čomu je s nami už takmer tri dekády. K 30. výročiu však dôjde až budúci rok, pričom zatiaľ nie je známe, či sa dočkáme nejakého špeciálneho prekvapenia k osláveniu tohto významného jubilea. Tento rok však fanúšikovia dostanú nový film, ktorý by mal na filmové plátna priniesť konečne ten “pravý” Mortal Kombat.

Asi nikomu z vás nie je nutné predstavovať dve filmové adaptácie, ktoré vznikli v deväťdesiatych rokoch. O prvej časti z roku 1995 ešte možno hovoriť ako guilty pleasure a fajn filme, no na pokračovanie, ktoré prišlo o dva roky neskôr by najradšej asi každý jeden fanúšik zabudol. Za zmienku stojí aj hraný seriál Mortal Kombat: Conquest, ktorý taktiež mnoho kvalít nepobral, avšak do povedomia fanúšikov sa zapísal aspoň svojim záverom, v ktorom sa okolo happy endingu ani len nechodilo. Fanúšikov si našla aj webséria Mortal Kombat: Legacy, ktorej predchádzal krátky film Mortal Kombat: Rebirth, avšak taktiež nešlo o to “pravé orechové”.

Ak by sme však chceli nájsť niečo naozaj kvalitné s tematikou Mortal Kombat, nemusíme zachádzať do ďalekej histórie, keďže iba minulý rok vyšiel animovaný film Mortal Kombat Legends: Scorpion’s Revenge. Ten je, aspoň zatiaľ, tou najkvalitnejšou adaptáciou hernej série na filmové/televízne obrazovky. Tento rok sa ho pokúsi tromfnúť novinka nazvaná jednoducho Mortal Kombat, ktorá do kín a VOD distribúcie (HBO Max) zamieri 16. apríla.

Žiadne naozaj veľké hviezdy však v obsadení nenájdeme, výnimku tvorí iba Hiroyuki Sanada, ktorý stvárni postavu meno Hanzo Hasashi, známu aj ako Scorpion. Za zmienenie stojí aj Joe Taslim v úlohe Bi-Hana, a teda Sub-Zera. Taslim síce nie je známy ako Sanada, avšak práve tieto dve mená sa, pravdepodobne, postarajú o tie najkvalitnejšie súboje, nakoľko obaja skutočne ovládajú bojové umenia, narozdiel od väčšiny ostatných hercov. Aj Ludi Lin v úlohe Liu Kanga a Lewis Tan ako Cole Young by nám mohli v súbojoch predviesť niečo zaujímavé, ak teda dostanú adekvátnych protivníkov. Uvidíme, či Mortal Kombat dostane konečne poriadnu filmovú adaptáciu, avšak, aspoň zatiaľ, netreba mať prehnané očakávania. Zatiaľ sme totiž nevideli žiaden trailer, ktorý by na vydanie poriadne navnadil, no ako sa hovorí, nádej umiera posledná. Mimochodom, v novom filme sa bude, podľa slov autorov, umierať, a to poriadne krvavým spôsobom, keďže nebudú chýbať ani pre značku charakteristické fatality. Nateraz nám však musia stačiť prvé fotky, ktoré ukazajú niektoré postavy, vrátane úplného nováčika menom Cole Young, v akcii.

Komentuj!