Register

A password will be e-mailed to you.

Rok 2023 pomaly vstupuje do svojho letného obdobia a tak ako počas minulých mesiacov si aj tentokrát pripomenieme niekoľko zaujímavých momentov, ktoré sme počas mája mohli dozvedieť. Rovnako však pokračujeme aj v našej tradícii, kde si v druhej časti článku rozoberieme všetko, čo sme vám počas posledného mesiaca priniesli a aké herné zážitky sme si mohli odniesť. Je treba uznať, že máme za sebou veľmi zaujímavý mesiac.

Prehľad udalostí

  • Jedna z najpopulárnejších bojových sérii oslávila tento rok v máji okrúhle výročie. Značka Mortal Kombat oslavuje neuveriteľných 30 rokov. Tvorcovia z NetherRealm Studios všetkým hráčom poďakovali za priazeň a odkázali, že značka ešte nepovedala svoje posledné slovo. Ďalšie detaily sa dozviete z nášho článku.
  • Hoci je možnosť získať Game Pass za 1€ už minulosťou, Microsoft prišiel s novinkou, ktorá chce túto stratu čiastočne kompenzovať prostredníctvom nového Referal programu. Ako to celé funguje. Dozviete sa, keď využijete tento link.
  • Ak sa tešíte na vydanie Marvel’s Spider-Man 2, môžete si čakanie spríjemniť vydaným komiksovým prequelom. O čom to bude? Všetko sa dozviete, keď kliknete sem.
  • Redfall sa tento rok rozhodne nestane jednou z najlepších hier, ako si viacerí sľubovali. Miesto toho to vyzerá, že pôjde o jedno z najväčších tohtoročných sklamaní, ku ktorému sa vyjadril aj samotný Riaditeľ Xboxu Phil Spencer. Podrobnosti nájdete tu.
  • Nintendo má za sebou veľmi úspešny míľnik v oblasti predaja populárnej konzoly Nintendo Switch. Podľa všetkého sa im podarilo predať až 125,62 miliónov kusov, čo je skutočne skvelý výsledok. Ak chcete poznať, ktoré tituly na konzole dominovali, využite tento link.
  • Napriek predajným úspechom sa však majitelia Nintendo Switch ešte stále nedočkali sľúbeného Hogwarts Legacy, ktorého vydanie sa opätovne posunulo. Pokiaľ chcete vedieť konkrétny termín, dozviete sa ho z nášho článku.
  • Menšieho zdržania sa dočkal aj pokračovanie hororovej série Amnesia s podtitulom The Bunker. Nešlo však o výrazný posun a titul príde už v júni. Konkrétny dátum zistíte, keď kliknete na tento link.
  • Pokračovania sa tohto roku dočkala aj ďalšia populárna hororová séria. The Outlast Trials oficiálne vstúpilo do early access a prišili už aj prvé hodnotenia od hráčov. Ako to vyzerá? Dozviete sa z nášho článku.
  • V máji sme mali možnosť aj sledovať tohtoročný Playstation Showcase, na ktorom bolo prezentované veľké množstvo zaujímavých titulov. Pokiaľ ste udalosť nemali možnosť vidieť naživo, ponúkame vám záznam.
  • Dlho očakávaný titul Alan Wake II je podľa všetkého na dobrej ceste a pokiaľ sa nič nezmení, hry by sme sa mohli dočkať už v októbri tohto roku. Ďalšie detaily ponúkame v našom článku.

Priniesli sme vám

  • Pokračujeme druhou časťou našej májovej spomienky, kde si tradične rozoberieme všetko, čo sme Vám priniesli. Poďme si teda pripomenúť dojmy z hier, ktoré sme mali možnosť si vyskúšať. Dva najvýraznejšie herné tituly, ktoré sme zhodnotili boli The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom a Star Wars Jedi: Survivor, ktoré sa ukázali ako kvalitné herné zážitky.
  • Naopak očakávaný upírsky titul Redfall bol veľkým sklamaním aj pre nás. Hra rozhodne nenaplnila očakávania a nastavenú latku očividne nebola schopná preskočiť. Nešlo však o jediné sklamanie, ktoré sme počas mája mali.

Na záver tohto článku vám chceme ešte poďakovať za vašu priazeň a čas, ktorý nám venujete. Urobíme maximum, aby sme vám aj počas júna prinášali všetky dôležité udalosti. Rovnako platí, že vám budeme prinášať aj naše herné dojmy z titulov, ktoré sa nám dostanú do rúk, aby ste vedeli, či sú hodné vášho času.

Komentuj!