Register

A password will be e-mailed to you.

Red Dead Redemption 2, respektíve jeho počítačová verzia, vychádza už budúci týždeň, konkrétne 5. novembra 2019, takže sa nemožno čudovať, že si pre nás vývojárske štúdio pripravilo launch trailer. Na rozdiel od predošlej ukážky, launch trailer má omnoho bližšie k tradičnej tvorbe spomínaných vývojárov a pre zmenu láka na brutálnu akčnú jazdu v bezchybne spracovanom prostredí.

Trailer pomerne prekvapivo prezrádza jeden neočakávaný zvrat, ktorý sa udeje približne v polovici hry a preto v prípade, že nechcete byť o nič ochudobnení, na video sa radšej nedívajte. Z ukážky to nemusí pôsobiť prevratne alebo dôležito, no video zachytáva primárne druhú polovicu hrateľnosti, respektíve jej lineárnejšiu pasáž. Je ťažké určiť, prečo si štúdio vybralo práve “ostrovnú” časť hry, ale zrejme si autori mysleli, že už niet, čo skrývať a mnoho fanúšikov si titul zahralo, prípadne si o ňom niektoré informácie vopred naštudovali. Preto ak sa radi necháte prekvapiť, počkajte si tých pár dní a následne sa do hry pustite sami.

Pokiaľ vám až doposiaľ úplne unikala existencia Red Dead Redemption 2, vedzte, že možno hovoriť o masívnom titule v otvorenom svete, ktorý kladie dôraz na kvalitné napísané postavy, strhujúce dejové dianie, atmosféru západu, ktorého slučka divokosti sa pomaly uvoľňuje, keďže civilizované mestá začínajú zaberať prvé trávnaté plochy prírody. Keďže Rockstar Games je známe akčnou zložkou hry, kedy naprieč jednotlivými misiami skolíte desiatky, ak nie rovno stovky, protivníkov, strieľanie nechýba ani tu. Na hráčov čaká výborne spracovaná streľba, nutnosť presne mieriť (na PC vám totiž len ťažko pomôže benevolentný auto aim), bojovať v bahnistých oblastiach, väzeniach a prírodných rezerváciách.

Okrem toho sa môžete pripraviť na kvantum drobnejších detailov, ktoré vyrážajú dych. Len ilustračne môžeme spomenúť zmenšujúce sa konské varlatá v zasnežených oblastiach, špina sa na oblečení Arthura Morgana usádza a postupne opadá, prítomnosť umývacej mechaniky, prípadne žijúci svet, kde si obyvatelia pamätajú vaše kruté, či hrdinské činy a reflektujú povesť celého gangu. Ak by ste sa o kompletnom titule radi dozvedeli ešte o niečo viac, odkážeme vás na našu komplexnú recenziu, ktorá sa venuje všetkým súčastiam hry, keďže tie budú koniec koncov k dispozícii i v PC verzii.

Komentuj!