Register

A password will be e-mailed to you.

Nintendo Switch je čoraz populárnejšie a vlastne sa ani niet čomu čudovať, že niektorí vývojári už pomerne aktívne vydávajú edície svojich starších počinov na tejto menšej hernej konzole. Nedávno bolo oznámené, že na Nintendo Switch sa pozrú rovno tri ďalšie diely z hororovej akcie Resident Evil.

Mnohých asi najviac poteší, že legenda Shinjiho Mikamiho, konkrétne Resident Evil 4, sa pozrie na ďalšiu platformu a obohatí si tak svoje portfólio konzol, na ktorých už vyšla. Resident Evil 4 si mohli prvýkrát užívať majitelia PlayStation 2, tento titul však neobišiel ani Android, Xbox 360, či Xbox One, prípadne dokonca Wii. Pôvodný PC port sa síce príliš nevydaril, no následná HD konverzia z roku 2014 sa hrala už omnoho príjemnejšie.

V prípade, že by vám tento ikonický diel série z nejakého dôvodu ušiel, vedzte, že sa jedná o výbornú hororovú akciu. Na svoju dobu disponovala nevídaným grafickým spracovaním, výborne kombinovala dramatické akčné pasáže s adventúrnymi pasážami, no a k tomu si môžete prirátať azda najlepších bossov z celej série. Mimo hlavnej kampane však štvrtý Resident Evil obsahoval aj dve rozšírenia, pričom jedno pôsobilo skôr ako arkáda, no druhé zase príbehovo dopĺňalo dej špeciálneho agenta Leona Kennedyho. Vrátil sa aj obľúbený mód Mercenaries, v ktorom máte za úlohu odrážať nekonečné a stále náročnejšie vlny nakazených Ganados.

Ak by vám Resident Evil 4 nestačil, na Nintendo Switch sa pozrú aj remasterované verzie prvého a nultého dielu, čiže Resident Evil HD a Resident Evil 0 HD. Používatelia tejto hybridnej konzoly teda zažijú poriadne desivý a odstrašujúci rok 2019, teda aspoň tí, ktorí budú dostatočne odvážni a pustia sa do týchto klasických hororov, kde nesmie vyjsť navnivoč ani jediný náboj. Konkrétnejší dátum zatiaľ nepoznáme, keďže fixný termín vydania je zahalený iba číslovkou 2019.

Komentuj!