Register

A password will be e-mailed to you.

Priamo od Capcomu bolo oznámené, že prerábka štvrtého rezidentného zla sa dočká plnohodnotného VR režimu, ktorý hráčom umožní prežiť ikonický príbeh priamo skrz vlastné oči. Od vydania ubehol pol rok a práve teraz mód pre virtuálnu realitu oficiálne štartuje. Čo nám ponúka jeho launch trailer?

Primárne ukážku naozaj nepríjemného hororu, ktorý sa vám zaryje hlboko pod kožu. Ukážka si vyberá azda najznámejšie segmenty, strety s protivníkmi ako aj momenty absolútneho desu, kedy nemáte žiadne prostriedky k obrane (v praxi viac-menej stealth situácie s Ashley v hlavnej úlohe). Všetko to pôsobí naozaj dobre, pričom ohlasy zo zámoria hovoria, že zážitok je to skutočne intenzívny.

Ostatne, hoci sa Sony s ich druhým VR príliš nedarí, napriek tomu je všeobecný konsenzus taký, že ide o výborný technologický prídavok k úspešnej konzole, ktorej predaje stále stúpajú. Akurát si teda zástupcovia z ďalekého Japonska vybrali azda to najhoršie obdobie pre vydanie niečoho podobného.

VR režim pre remake Resident Evil 4 (našu pôvodnú recenziu nájdete na tomto odkaze, DLC Separate Ways zasa tu) bude dostupný už ôsmeho decembra 2023 prostredníctvom tradičného obchodu spoločnosti Sony, čiže PlayStation Store. Na inú platformu (či headset) sa momentálne táto atraktívna záležitosť nepozrie.

Dáte šancu takémuto virtuálnemu teroru, ktorý v obdobnej kvalite skutočne ponúka novú dimenziu herného desu? Prípadne vás zážitky v PS VR2 až tak nezaujímajú? Pokojne sa podeľte o svoje názory prostredníctvom dostupnej komentárovej sekcie.

Komentuj!