Register

A password will be e-mailed to you.

Počas vianočného obdobia ste mali unikátnu príležitosť získať dve LEGO hry úplne zdarma. Jednalo sa o akčné platformové tituly LEGO The Hobbit a jeho chronologické pokračovanie, ktoré vyšlo o dva roky skôr, teda LEGO The Lord of the Rings. V prípade, že ste využili túto možnosť a hry si aktivovali, urobili ste dobre, keďže oba tituly zmizli z obchodov digitálnych distribútorov videohier. 

Je tomu skutočne tak, obe hry si už nemôžete zakúpiť ani prostredníctvom Steamu a ani prostredníctvom GOG.com. Po oboch hrách sa v podstate zľahla zem a zatiaľ sme sa nedočkali žiadneho oficiálneho vysvetlenia. Je tu však možnosť, že vydavateľom, ktoré je v tomto prípade vydavateľstvo Warner. Bros Interactive Entertainment, vypršala licencia na filmové trilógie. Niečo podobné sa stáva pomerne často. Pred nejakým časom to postihlo aj Alan Wakea, konkrétne kvôli hudobným licenciám, avšak hre od Remedy sa neskôr podarilo vrátiť na pulty digitálnych i kamenných obchodov.

Je možné, že o vypršaní licencií sa vedelo už dávnejšie a práve preto sa Humble Bundle rozhodol rozdať obe hry úplne zdarma. Ďalšie tituly zo Stredozeme sú stále dostupné k zakúpeniu, čiže pokiaľ túžite po brutálnej akcii Middle-earth: Shadow of Mordor, prípadne po jeho pokračovaní s názvom Shadow of War, stále si ich môžete legálne zaobstarať. Právami i v tomto prípade disponuje Middle-earth Enterprises, avšak táto séria nijak nevyužíva filmové scenérie, udalosti, hudobný sprievod či hlasy hrdinov úspešných trilógii a preto v obchodoch zostala. Zatiaľ je otázne, či sa odstránené tituly neskôr vrátia na stránky obchodov, no aktuálne to tak vôbec nevyzerá.

Komentuj!