Register

A password will be e-mailed to you.

Sériu Gears of War nebudeme bližšie predstavovať, bolo by to ako nosiť drevo do hory. V súčasnosti je v príprave Gears of War 4, o ktorom sa toho zatiaľ nevie mnoho, no nadšenie fanúšikov tejto série je na maxime. Vďaka serveru GameInformer tu máme nové informácie, ktoré približujú, kto bude hlavným hrdinom a do akého obdobia sa presunieme v novom diely tejto série.

Kto pozná Gears of War, určite mu je známe aj meno Marcus Fenix, ktorý bol hlavným hrdinom prvých troch častí. V prichádzajúcom pokračovaní sa zhostíme úlohy postavy menom JD Fenix. Ak si myslíte, že tieto postavy majú niečo spoločné, tak máte pravdu, JD je totiž synom Marcusa. Z daného faktu vyplýva aj to, že dej sa presunie do budúcnosti, a to presne o 25 rokov. Hlas prepožičaný JDmu patrí hercovi menom Liam McIntyre, ktorého určite poznajú fanúšikovia seriálu Spartacus.c6422f9a

Nový hrdina je popisovaný ako idealista, ktorý v útlom veku utiekol z domu, aby sa mohol pripojiť k jednotkám COG, ktoré následne bez povolenia opustil kvôli zatiaľ nešpecifikovanému incidentu.

3018958-gow4

Aby JD nebol na všetko sám dostane oporu v Delmontovi Walkerovi, s ktorým sa poznajú už od štúdií. Obaja spoločne narukovali k jednotkám COG, a taktiež aj spoločne dezertovali. Chovajú k sebe vzájomný rešpekt a úctu, ktorú si k sebe za ten čas vybudovali. Delmont by však nemal byť iba postavičkou na druhej koľaji, podľa informácií dostane priestor aj na to, aby sme nahliadli do jeho minulosti, ktorá nie je zrovna ružová. Delmontov hlas patrí Eugene Byrdovi, ktorého možno poznať vďaka seriálu Kosti (Bones), alebo ako postavu Marcus „Boomer“ Boone z Battlefield Hardline.

o_ff7b09f8

Poslednou do partie je žena – Kait Diaz. Tá si za svoj život preskákala už mnoho, nakoľko nevyrastala v bezpečí mestských štátov. Jej rodičia boli vodcami Outsiderov, takže výcvik a bojové schopnosti určite nebudú chýbať. Tvárou, respektíve hlasom Kait je hlasová herečka menom Laura Bailey, ktorá dabovala napríklad Olympiu Vale v Halo 5: Guardians, Lady Comstock v BioShock Infinite, alebo v prichádzajúcom Uncharted 4: A Thief’s End antagonistku menom Nadine Ross.

o_d276429b

A ešte hlavná trojica pekne pohromade:

heroes-610

Podľa slov samotných tvorcov by hru chceli priblížiť k hororovejšiemu ladeniu, akým sa vyznačoval prvý diel, ktorý iba nedávno dorazil aj pre majiteľov PC v podobe Ultimate edície (bohužiaľ je dostupná iba cez Windows Store, na Steame hru nenájdete).

lh7nap1

V týchto chvíľach by už malo byť dostupné nové číslo GameInformeru (viď obálka vyššie), ktoré by malo o Gears of War 4 priniesť ďalšie zaujímavé informácie, o ktorých Vás samozrejme budeme informovať. Zatiaľ si môžete pozrieť video od GameInformeru a gameplay trailer, ktorým Microsoft minulý rok na E3 hru predstavil verejnosti.

Titul by mal vyjsť koncom tohto roku pre XBOX One, no na základe niektorých únikov sa pravdepodobne dočkajú aj PC hráči.

Komentuj!