Register

A password will be e-mailed to you.

Japonské Square Enix na svojej minuloročnej E3 konferencii predstavilo akciou nabitý trailer ku kooperačnej strieľačke s názvom Outriders. Novinka neušla zraku hráčskeho publika a, pochopiteľne, vyvolala veľké množstvo otázok. Časť z nich môže zodpovedať nedávno vydaná ukážka, ktorá bola označená nálepkou gameplay trailer. 

Ozajstná ukážka hrateľnosti to každopádne rozhodne nie je. Nový trailer Outriders pripomína skôr dejový prológ, dôsledne približujúci zasadenie a prostredia, v ktorých sa budú odohrávať tuhé súboje plné krvi, pušného prachu a vystrelených nábojov. Samotné cutscény sú dopĺňané krátkymi segmentami hrateľnosti, na čo vývojári upozorňujú hneď na začiatku samotného videa. Popis k nemu mimo iné sľubuje bohaté dejové pozadie, temnú naratívnu líniu a diverzný svet, čo na jednej strane znie lákavo, avšak na druhej sa podobnými frázami pýši snáď každý druhý titul na hernej scéne.

Podľa všetkého však budeme nasledovať mýtický signál a to naprieč rozľahlými horami, vyprahnutými púšťami a dokonca aj nehostinným lesmi, no a zrejme už tušíte, že sprevádzať vás neustále budú svištiace strely protivníkov. Treba upozorniť, že o akciu sa nemusíme obávať. Vývoj zaštítilo poľské štúdio People Can Fly, teda sa jedná o majstrov žánrového remesla, nakoľko pracovali napríklad na ikonickej sérii Painkiller, stoja za pôvodnou trilógiou Gears of War a dokonca nám priniesli frenetický Bulletstorm.

To je pomerne široký repertoár strieľačiek, kde tvorcovia nepochybne nabrali mnohé skúsenosti a tým pádom by nemal absentovať uspokojujúci pocit zo streľby. A pokiaľ autori šikovne využijú kooperáciu troch hráčov s rôznymi schopnosťami a triedami ako ostreľovač, ťažký bojovník a tak podobne, mohlo by ísť o kvalitnú kooperačnú akciu, ktoré sú momentálne populárne, ale za atraktívnosťou konceptu väčšinou trochu zaostávajú. S hrami ako The Division 2 alebo nechválne známym titulom Anthem sa spája i loot, pričom v Outriders bude zrejme nahradený RPG prvkami a množstvom brutálnych schopností, ktoré sa dajú rôznorodo kombinovať.

S príchodom tejto akčnej novinky sa pôvodne rátalo počas leta, no Outriders bol odsunutý až ku koncu roka, konkrétne na vianočné obdobie, kedy na trh vtrhne nová generácia konzol, respektíve PlayStation 5. Po launch titule Godfall tak pôjde o druhú striktne kooperačnú záležitosť, ktorá sa objaví na budúcom PlayStatione. Outriders tak bude titulom, ktorý vyjde naprieč generáciami a dočkajú sa ho ako majitelia terajšej platformy spoločnosti Sony, i majitelia prichádzajúceho piateho PlayStationu. Nezabúda sa ani na vlastníkov osobných počítačov a konzol Xbox. Zrejme môžeme očakávať, že v priebehu roka sa s Outriders ešte niekoľkokrát stretneme, pričom o ďalších novinkách vás budeme informovať.

Komentuj!