Register

A password will be e-mailed to you.

Gears Tactics je neočakávanou odbočkou v striktne akčnej third person sérii, ktorej posledné dva diely malo pod taktovkou štúdio The Coalition. Na minuloročnej E3 konferencii bol pritom predstavený i spin-off Tactics na ktorom spomínaní vývojári spolupracujú so Slash Damage, autormi multiplayer časti Gears of War 4 a Gears 5. Každopádne sa taktická novinka, kolaborácia oboch kreatívnych tímov, dočkala launch traileru. 

Áno, je to naozaj tak. Žijeme v dobe, kedy launch trailer nevychádza v deň vydania, ale hneď niekoľko týždňov pred ním. Účel je však zrejmý, keďže Microsoft chce očividne spropagovať spustenie takzvaného pre-load, prípadne pre-install. Predsa len je digitálna éra a nie každý by bol schopný stiahnuť desiatky gigabytov dát presne v deň vydania. Takýmto spôsobom si všetko môžete nainštalovať vopred a v deň D sa už len veselo pustíte do vesmírnych vojen.

Tie sa pre tentokrát neponesú vo frenetickom duchu predchodcov, ale potešia stratégov, hráčov, ktorí majú chuť taktizovať a prichádzať s nekonvenčnými spôsobmi i riešeniami. Počas hrania na nás čaká päť tried, ktoré sú v ukážke označované nálepkou unikátne, ale v skutočnosti sa jedná o zaužívané archetypy (ostreľovač, podpora, bojovník, ťažký útočník a prieskumník). Taktiež bude k dispozícii viac ak 150 schopností, ktoré upravia jednotlivých bojovníkov a na základe vašich rozhodnutí pri výbere abilít k nim prispôsobíte hranie.

Chýbať pritom nebudú ani tradičné popravy, ktoré ako hráči sledujete priblíženou kamerou, no a tá evokuje vizuálne stvárnenie predošlých hier. Grafická stránka totiž zostáva zachovaná a obrazový úpadok nie je viditeľný, minimálne nie na prezentovaných videách. Vzhľadom na to, že vašich bojovníkov aktívne upravujete, rozhodne je na mieste otázka mikrotransakcií, ktoré však v hre nebudú prítomné. Isté to samozrejme nie, no zdá sa, že nás čaká kvalitný zástupca taktického žánru, čo je pozitívnou správou, nakoľko sa tak trochu jedná o vymierajúci žáner.

Gears Tactics k nám príde 28. apríla 2020, pričom si ho momentálne zahráte výhradne prostredníctvom osobných počítačov. Získať sa dá na Microsoft Store a taktiež aj na Steame, kde má nastavenú cenovku 69,99 €. Dáte tomuto spin-off spracovaniu šancu alebo od tejto značky očakávate iba divokú akciu? Pokojne nám dajte vedieť v komentároch.

Zdroj: YouTube.com

Komentuj!