Register

A password will be e-mailed to you.

Sony prišlo v marci na trh s ďalším Souls like projektom, ktorý tentokrát niesol zaujímavý názov Rise of the Ronin. Hoci nešlo o hit v štýle tých najväčších exkluzivít ako God of War alebo séria Horizon, hráči i recenzenti si novinku od Team Ninja pomerne pochvaľovali. Aktuálne japonská firma zverejnila niektoré úryvky pozitívnych ohlasov.

Asi nikoho neprekvapí, že zďaleka najväčším ťahúňom Ronina je jeho súbojový systém. Ten je vypilovaný do posledného detailu. Pôsobí intenzívne, náročne, no i maximálne odmeňujúco, keď sa naučíte pracovať so všetkými jeho súčasťami. Hra ponúka množstvo oponentov a hoci nejde o tak bohatú súpisku (nenájdete tu monštrá alebo démonov), stretnete sa s banditmi, samurajmi, no aj západnými bojovníkmi s úplne iným štýlom útokov.

Vizuálne nemožno hovoriť o najaktuálnejšom diele, no v konkrétnych momentoch (vďaka estetike i istej exotickosti) prostredia pôsobia nadmieru atraktívne. Podnecujú pátrania v lokáciách a častokrát prekvapujú šikovným dizajnom. Nehovoriac o tom, že ide o epické príbehové rozprávanie lemujúce kľúčové momenty histórie, dokonca natrafíte aj na zásadné dobové charaktery, o ktorých by ste sa dočítali v knihách.

Na úplný záver prikladáme našu recenziu tohto atraktívneho počinu. Hrali ste už Rise of the Ronin, prípadne sa ešte len chystáte? Určite sa podeľte o svoje prípadné dojmy prostredníctvom dostupných komentárov.

Komentuj!