Register

A password will be e-mailed to you.

Prerábka ikonického kúska hororového žánru po niekoľkých odkladoch konečne vychádza. To znamená, že sa do sveta dostávajú aj prvé zábery zobrazujúce čistú hrateľnosť bez výraznejších strihov. Jedno takéto video nám sprostredkoval aj známy zahraničný portál IGN.

Podľa očakávaní sa väčšina zverejneného videa zaoberá prehľadávaním atmosférických oblastí, pričom tu a tam hlavná postava v podobe Davida Harboura bojuje s mystickými protivníkmi s mierne simplicitným dizajnom. Gunplay je v podstate jednoduchý a surový, no pre potreby takejto záležitosti adekvátny.

Častokrát hľadáte predmet, ktorý vám umožní postúpiť do ďalšej lokácie. Vieme však, že sa vo výslednej hre nachádzajú aj zaujímavejšie hádanky podnecujúce sofistikovanejšie premýšľanie. Môžeme skonštatovať, že toto jadro nevyzerá najhoršie, hoci je pravdou, že pôsobí pomerne genericky a nie príliš invenčne.

Alone in the Dark je oddnes dostupné na súčasných herných zariadeniach. Dostanete sa k nemu prostredníctvom osobných počítačov a konzol PlayStation 5, Xbox Series S i Xbox Series X. Na úplný záver ešte upozorňujeme, že zahraničné i tuzemské recenzie sú o niečo priemernejšie než sa pôvodne očakávalo. Napriek tomu sa nedá hovoriť o zlom projekte, keďže sa väčšina hodnotení zhoduje v tom, že hutný zážitok na vás nepochybne čaká. Akurát mu chýba zásadnosť originálnej hry z roku 1992, ktorá je dodnes absolútnou legendou.

Komentuj!