Register

A password will be e-mailed to you.

Návrat hororovej klasiky spred tridsiatich rokov je konečne tu. Čo však o prerábke ikonického zakladateľa žánru s názvom Alone in the Dark hovoria terajšie recenzie kritikov? Výsledok mnohých prekvapil.

Nie však celkom príjemným spôsobom. Recenzie sa držia jemne nad priemerom. Niektoré sú veľmi pozitívne, iné však vytýkajú absenciu nápadov, či nedostatočné modernizovanie zaslúženého herného veterána. Pokiaľ však dúfate v kvalitný survival horor, ten by ste, aspoň sčasti, dostať mali. Minimálne na vás nečaká nepríjemné fiasko, súčasne sa ale nekoná ani druhý Resident Evil 4, ktorý dominoval minulému roku. To je, pochopiteľne, trošku škoda, nakoľko pôvodné Alone in the Dark bez akéhokoľvek spochybnenia formovalo klasický horor vo virtuálnej podobe. Túto revolúciu sa oživiť nepodarilo.

Launch trailer pritom láka na psychedelické stvárnenie, ktoré pracuje s prítomnými postavami a necháva ich prepadať do hlbín vlastnej šialenosti. Popritom vyšetrujete, vypočúvate okolité charaktery a bojujete s monštrami snažiacimi sa o vašu smrť. Podľa autorských sľubov sa vtelíte do kože hneď dvoch protagonistov s tvárami známych hercov. Konkrétne ide o Davida Harboura a Jodie Comer.

Titul je od dnešného dňa dostupný na osobných počítačoch a konzolách PlayStation 5, Xbox Series S i Xbox Series S. Dáte mu šancu, prípadne vás až tak neláka a počkáte si na zásadnejšie projekty? Pokojne sa podeľte o svoje názory a postoje prostredníctvom dostupných komentárov.

Komentuj!