Register

A password will be e-mailed to you.

Projekt Warframe počas terajšieho kalendárneho obdobia oslávil svoju prvú dekádu, počas ktorej sa pomerne aktívne menil, vylepšoval a príbehovo narastal. Dôkazom toho je aj fakt, že sa táto online akcia dočká naratívneho rozšírenia, v rámci ktorého sa pozrieme na úplný počiatok príbehu – teda do roku 1999. Prvotná ukážka pritom nevyzerá najhoršie.

Akýkoľvek multiplayerový titul v podstate hrá vabank. V prípade, že mu hráči nebudú chcieť venovať svoju pozornosť a čas, je v podstate odsúdený k zániku. Preto je pre každého vývojára veľkým privilégiom ak si udržuje aktívnu komunitu už viac ako dekádu.

Presne takým titulom Warframe je. V priebehu rokov obmenil jednotlivé gameplay mechaniky, pričom v súčasnej podobe je koncept vypilovaný takmer do absolútnej dokonalosti. Jediným problémom pre nováčikov spočíva v tom, že potrebuje zhruba stovku hodín, aby ste boli schopný dobehnúť zameškané.

Trailer je pomerne šikovne spracovaný. Obsahuje kombináciu priamej hrateľnosti a filmových scénok, ktoré prekvapia solídnou réžiou. Samozrejme, ide iba o krátky kúsok, ktorý nám nemá až toľko povedať. Chce totiž len príjemne nalákať a to sa mu vlastne darí.

1999 by mal byť vydaný počas nadchádzajúceho roka. Nevieme presne kedy, akurát je nám známe, že k tomu skôr alebo neskôr dôjde. Rozšírenie sa, pravdepodobne, dostane na všetky dostupné platformy naraz. Pozriete sa na počiatok naratívneho oblúku Warframe alebo vás podobné projekty príliš nezaujímajú?

Komentuj!