Register

A password will be e-mailed to you.

Záver minulého kalendárneho obdobia priniesol hráčom na osobných počítačoch pomerne atraktívnu real-time stratégiu zasadenú do stredoveku s drobnými fantasy prvkami. Teraz, takmer rok od pôvodného vydania, prichádza projekt na konzoly, pričom formou traileru predstavuje svoje ovládanie.

Hneď na úvod možno zmieniť, že titul vyjde na konzolách PlayStation 5, Xbox Series S a Xbox Series X. Dostane sa ku hráčom už jedenásteho júla 2023, čiže o pár dní. Je možné, že The Valiant prešiel celkom pod vaším radarom a preto upozorňujeme, že titul v recenziách vcelku bodoval.

Nemožno hovoriť o zásadnom hite, ktorý by udával žánrový štandard na dlhé roky dopredu. Kvalitný projekt? To už áno, pretože si v internetových kritikách v priemere vyslúžil hodnotenie okolo sedmičky, čo je slušné.

Je jasné, že stratégie sú žánrom určeným pre osobné počítače. Tie majú vďaka klávesniciam dostupné omnoho širšie spektrum tlačidiel a príkazov ako pomerne skromné rozloženie ovládačov. Ukážka priložená vyššie však sľubuje príjemnú a funkčnú schému, ktorá z hrania neurobí nehrateľné peklo.

Či sa to autorom naozaj podarilo prezradí až plnohodnotné vydanie, avšak zverejnené zábery vyzerajú nadmieru dobre. A ktovie, úspech takéhoto (pre konzoly) atypického žánru možno bude mať za následok tvorbu a aktívne vydávanie obdobných projektov na týchto platformách. Predsa len ide o žáner, ktorý je práve na konzolách takmer úplne mŕtvy a to napriek faktu, že hráčsky záujem oň je nemalý.

Komentuj!