Register

A password will be e-mailed to you.

Smrteľný stret bol vždy sériou, ktorá nešetrila morbídnosti a ani naozaj zvrátenými zabitiami vašich sokov, Ostatne, dalo by sa povedať, že na aspekte explicitnej násilnosti boli jednotlivé tituly v podstate vždy postavené. To potvrdzuje i nová ukážka pre nadchádzajúci Mortal Kombat 1.

Hoci by sa mohlo zdať (vzhľadom na číslovku v názve), že sa táto značka nachádza na svojom úplnom počiatku, opak je pravdou. Teda, minimálne do určitej mieri. Jedná sa o dvanásty hlavný diel v sérii, avšak predchádzajúci projekt reštartoval celé univerzum a začíname teda od úplného úvodu.

Iné pravidlá, iný príbeh a hlavne iný nepriateľ. Podstata však zostáva stále identická a projekt bude napriek reštartu primárne založený na bravúrne spracovaných kontaktných stretoch. Na tento fakt upozorňujú aj samotní autori z NetherRealm Studios. Zaujímavou invenciou predstavenou v ukážke sú takzvaní Kameo Fighters, ktorí sa postavia po váš bok a pomôžu vám s vašimi nepriateľmi.

Momentálne je otázne ako veľmi budú využiteľní (nejaké obmedzenie k nim ale pripojené bude, to nepochybne), avšak niečo podobné určite prinesie prvok taktiky, ktorý vo finále bude môcť zvrátiť výsledok celého zápasu.

Jednotka sa aktuálne javí veľmi atraktívne a sledovať súboj medzi Mortal Kombat 1 a žánrovo identickou záležitosťou Tekken 8 bude pútavé. Koniec koncov, tieto značky len málokedy štartujú v identický rok a teraz to vyzerá, že oba tituly vyjdú ešte počas terajšieho kalendárneho obdobia. Len pre zaujímavosť možno zmieniť, že niečo podobné sa nestalo takmer dve dekády.

Mortal Kombat 1 je naplánovaný na devätnásteho septembra 2023. Do brutálnych bitiek sa budú môcť pustiť majitelia Nintenda Switch, osobných počítačov a konzol Xbox Series S, Xbox Series X a PlayStation 5.

Komentuj!