Register

A password will be e-mailed to you.

Najnovšia iterácia finálnej fantázie vyšla už pred nejakým časom, no ako to pri moderných hrách býva, opravujú sa aj po veľkom dni D (niektoré sa dokonca dostávajú do hrateľného stavu). Výnimkou nie je ani Final Fantasy XVI, ktoré práve dostalo patch 1.03. Čo prináša a aké prvky do hry pridáva?

V prvom rade adresuje jednu z najväčších hráčskych výčitiek a to fakt, že doposiaľ nebolo možno vypnúť alebo znížiť efekt motion blur, ktorý mnohí nemajú príliš v láske. Aktuálne je v titule pridané nastavenie, ktoré bezproblémovo umožňuje intenzitu efektu zmenšiť alebo ho rovno vypnúť, čo docenia najmä používatelia citliví na rozmazaný pohyb.

Ďalej sa pridali nové schémy ovládania, upravili niektoré textové chyby a, navyše, vývojári inovovali i možnosti úpravy kamery. Tie sú tentokrát ešte detailnejšie a váš zážitok z hry si tak môžete upraviť podľa vašich subjektívnych preferencií. Kompletný zoznam úprav nájdete na tomto odkaze.

Záverom dodávame, že Final Fantasy XVI si vyslúžilo výborné celosvetové hodnotenia a podľa všetkého sa mu darí aj v predajoch. Svedčia o tom tri milióny predaných kópií ani nie mesiac od vydania, pričom je zrejmé, že toto číslo bude iba rásť. Naša recenzia tohto ambiciózneho JRPG je v príprave a dočkáte sa jej už čoskoro.

Komentuj!