Register

A password will be e-mailed to you.

Druhý mesiac nového roka nepatrí rozhodne medzi tie silnejšie mesiace, aspoň čo do ponuky videoherných titulov. My sme sa však pozreli aspoň na tie najzaujímavejšie, teda tie, ktoré majú potenciál zaradiť sa medzi potenciálne hity. Čo nám teda nadelil tohtoročný február?

Persona 3 Reload
Žáner: JRPG
Platformy: PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X/S a PC
Vývojár: Atlus
Dátum vydania: 2. február 2024

Persona 3 Reload je rozšírený remake hry Shin Megami Tensei: Persona 3, pričom však neobsahuje niektoré zložky obsahu z iných verzií hry. Svojim obsahom a a hernými mechanikami pokračuje v novom trende, nastolenom poslednými dielmi. Takže sa môžeme znova tešiť na v podstate simulátor života tínedžera, ktorý si však trocha atypicky bude musieť prechádzať dungeonmi. Dôležitou súčasťou sú opäť sociálne vzťahy, teda interakcia hlavného hrdinu s ostatnými ľuďmi. Prehĺbenie vzťahov potom môže pomôcť v ťahových súbojoch s nepriateľmi.

Po príbehovej stránke zostáva tento remake verný originálu, pričom niektoré pasáže sú mierne pozmenené a upravené. Novinkou, ktorá stojí za zmienku, je kompletný dabing novými hercami a nanovo prepracovaná hudba.

Helldivers 2
Žáner: Strieľačka z pohľadu prvej osoby
Platformy: PlayStation 5 a PC
Vývojár: Arrowhead Game Studios
Dátum vydania: 8. február 2024

Helldivers 2 je kooperatívna multiplayerová strieľačka, v ktorej sa môžete rozhodnúť spojiť sily až s tromi vašimi kamarátmi a postaviť sa tak mimozemskej pohrome, ktorá ohrozuje bezpečnosť vašej domovskej planéty, nesúcej pomenovanie Super Zem. Zhostíte sa úlohy tzv. Helldiverov, teda elitnej triedy vojakov, ktorých úlohou je šíriť mier, slobodu a riadenú demokraciu pomocou najväčších a najvýbušnejších nástrojov v galaxii. K dispozícii však budete mať nielen celý rad supersilných primárnych zbraní a prispôsobiteľnú výbavu, ale v priebehu hry si budete môcť privolať aj množstvo podporných manévrov. Kľúčovým komponentom úspechu bude spolupráca. Váš tím musí spolupracovať aj pokiaľ ide o výbavu, a najmú strategicky plánovať svoj prístup ku každej misii.

Banishers: Ghosts of New Eden
Žáner: Akčná adventúra s prvkami RPG
Platformy: PC, PlayStation 5 a Xbox Series X/S
Vývojár: Don’t Nod
Dátum vydania: 13. február 2024

Banishers: Ghosts of New Eden od francúzskeho vývojárskeho štúdia Don’t Nod (Life is Strange, Vampyr) je akčná adventúra s prvkami RPG, zameraná (ako je to už u tohoto štúdia zvykom) na prepracovaný príbeh, ktorého hlavnými aktérmi sú dvaja lovci duchov, Antea Duarte a Red mac Raith, v meste New Eden v roku 1695. Obaja lovci sú zároveň aj milencami, ale len do chvíle, kedy sa samotná Antea nestane duchom. Pri jednej z ich spoločných misií jej totiž bolo uštedrené smrteľné zranenie, a vy musíte nájsť spôsob, ako zvrátiť tento jej osud.

Obe spomínané postavy môžete ovládať a každá z nich disponuje inými, osobitnými schopnosťami. Tie sa dajú po vzore RPG hier rôznymi spôsobmi vylepšovať, pričom tu existuje aj možnosť získavať nové vybavenie. Základom je však bohatý lore a predovšetkým rozvíjanie príbehu podľa vlastného uváženia, keďže chýbať nesmú ani morálne voľby ovplyvňujúce dej.

Skull and Bones
Žáner: Akčná adventúra
Platformy: PlayStation 5, Xbox Series X/S a PC
Vývojár: Ubisoft Singapore
Dátum vydania: 16. február 2024

Skull and Bones je akčná adventúra zo sveta pirátov, a preto sa svojim zameraním sústredí primárne na námorné bitky, plienenie cudzích lodí a plnenie rôznych úloh v snahe nadobudnúť lepšie vybavenie a aj zbrane. Vašim najhlavnejším cieľom bude stať sa tým najobávanejším pirátom v Indickom oceáne. Avšak náš pohyb nebude limitovaný iba na šíre morské plochy, keďže prístup budeme mať aj na súš, kde bude možné v pirátskych osadách najímať novú posádku, kupovať plány na vylepšovanie jednotlivých súčastí našej lode, prijímať kontrakty a venovať sa zároveň aj ďalším typickým pirátskym činnostiam.

Final Fantasy VII Rebirth
Žáner: JRPG
Platformy: PlayStation 5
Vývojár: Square Enix
Dátum vydania: 29. február 2024

Final Fantasy VII Rebirth je pripravovaný, z príbehového hľadiska “standalone” počin, nadväzujúci na nový projekt Final Fantasy VII, remake slávnej akčnej JRPG ságy. Za titulom samozrejme stojí spoločnosť Square Enix. Rovnako ako v prípade svojho predchodcu, aj Final Fantasy VII Rebirth bude kombinovať real-time akciu so strategickými prvkami a samozrejme aj prvkami RPG.

Dej sa odohráva bezprostredne po udalostiach FF 7: Remake a vy ako hráč budete ovládať žoldniera Clouda Strifea a partiu postáv, ktorú tvorí najmä ekoteroristická skupina Avalanche, ktorá sa spojí a vydá sa na cestu po planéte, aby zabránila megakorporácii Shinra využívať jej životnú esenciu, Lifestream, ako zdroj energie. Jej cieľom bude tiež poraziť bývalého elitného nepriateľa Sephirotha, ktorý sa chce spojiť s planétou, aby dosiahol väčšiu moc.

Takže toto bol náš aktuálny výber tých najzaujímavejších herných kúskov, na ktoré sa môžeme tešiť v priebehu tohto mesiaca. Dúfame, že si medzi nimi nájdete svojho videoherného favorita.

Komentuj!