Register

A password will be e-mailed to you.

Nie je žiadnym tajomstvom, že fínske Remedy pracuje na srdcových projektoch, do ktorých dávajú všetku svoju lásku, úsilie a aj nadšenie. To sa azda najlepšie prejavuje na prichádzajúcom pokračovaní Alan Wake II, ktoré k nám dorazí viac ako dekádu po jednotke, presnejšie sedemnásteho októbra 2023. Je teda logické, že sa postupne o druhom príbehu hororového spisovateľa dozvedáme stále viac. Tentokrát nás autori pustili priamo do ich štúdia.

Sam Lake je duchovným otcom Alan Wakea, postavy, ktorá je hrdinská, no nie prvoplánovým spôsobom. Toto samotný Lake akcentuje. Alan totiž nikdy nebol písaný ako napríklad Max Payne alebo Jesse Faden, ktorí sú silácky takpovediac prirodzene. Alan mal vždy pôsobiť o niečo slabšie a zraniteľnejšie, čo umožnilo autorom nahliadať (i pracovať) na postavu iným spôsobom ako je v hrách bežné.

Vo videu ďalej zaznie, že už pri závere jednotky bolo jasné, že nejde o definitívne ukončenie. Ostatne, SPOILER Alan sa ocitá v temnom kúte sveta, z ktorého sa potrebuje nejakým spôsobom dostať. Jeho fikcia sa pretla s realitou a teraz je jeho úlohou napísať si príbeh, ktorý by mu umožnil uniknúť z kraju bytostí noci. KONIEC SPOILERU

Remedy plánuje v pokračovaní ešte väčšmi prelínať realitu s fikciou a to takým spôsobom, že nebude úplne jasné, čomu môžeme ako hráči veriť. Uvidíme aké prostriedky k tomu autori zvolia, avšak je zrejmé, že svojej hre veria. Dokonca druhý diel nazývajú počinom svojich snov. Dúfajme preto, že ku koncu roka nedostaneme iba projekt, ktorý by sa prvotine vyrovnal, no rovno ju aj prekoná. Alan Wake II si zahráte v prípade, že vlastníte osobný počítač, Xbox Series S, Xbox Series X ako aj PlayStation 5.

Komentuj!