Register

A password will be e-mailed to you.

Počas jesene minulého kalendárneho obdobia sa k nám po dlhoročnom vývoji dostal projekt Scorn, ktorý (mimo iné) vychádzal z vizuálnej originality pôvodného Aliena od Ridleyho Scotta. Napriek tomu, že sa hororová akcia nedočkala strhujúcich známok, mohli sme hovoriť aspoň o solídnom počine, ktorý si svoju fanúšikovskú základňu našiel. A síce šlo o pôvodnú Xbox a PC exkluzivitu, projekt sa nakoniec dostane i k Sony hráčom.

Monotónnosť. To bol azda najväčší problém hry Scorn. V prvej hodine totiž autori z Ebb Software položia základy konceptu, v rámci ktorého bojujete s protivníkmi, riešite jednoduché hádanky a chodíte vizuálne pohlcujúcimi koridormi. No a zvyšok hernej doby v podstate len variujú prvky z úvodu. To sa, logicky, začne pomerne rýchlo opakovať a nejedného fanúšika herného hororu titul už v polovici stratil.

Napriek tomu titul získaval známky pohybujúce sa okolo sedmičky, čo je pomerne solídne. Samozrejme, o jasnom hite sme hovoriť nemohli. Šlo však o slušnú hru? To nepochybne. Pokiaľ vás teda fascinuje žáner body horror, radi sa ponárate do ťažkopádnej akcie v skľučujúcich kulisách a disponujete konzolou PlayStation 5, túto jeseň vás čaká pomerne nepríjemný výlet do útrob nepreskúmaného sveta.

Takisto si budete môcť projekt zakúpiť v Deluxe edícii, ktorá obsahuje krabicovú verziu, soundtrack, steelbook ako aj digitálny artbook plný nádherne bizarných scenérií. A to už je pomerne slušná ponuka.

Komentuj!