Register

A password will be e-mailed to you.

Pokračovanie ikonickej príbehovej akcie menom Alan Wake konečne (po viac ako dekáde) dorazí na naše herné obrazovky v priebehu strašidelného októbra. Titul sa pozrie na osobné počítače, konzoly PlayStation 5, Xbox Series S a Xbox Series X. A keďže oficiálne vydanie je naplánované na dvadsiaty siedmy deň budúceho mesiaca, je len logické, že o projekte budeme v najbližších týždňoch počúvať zo všetkých smerov.

Svojou troškou k rozšíreniu povedomia o počine Alan Wake II prispel aj portál IGN. Ten priniesol viac ako desať minút čistej hrateľnosti skladajúcej sa z explorácie, bojovania a, samozrejme, aj vyšetrovania. Alanova časť (pravdepodobne výrazne menej dôležitá ako v prípade prvotiny) stále zostáva viac-menej zahalená oponou mystiky a preto zasa raz sleduje novú krv značky menom Saga Andersson.

Aktuálne sa zdá, že aj druhý diel v sérii bude pomerne efektívne strašiť, nakoľko sa bezproblémovo môže popýšiť skutočne hutnou a nepríjemnou atmosférou. Do toho si môžete pridať naozaj špičkové audiovizuálne stvárnenie, šikovne spracovanú streľbu, no a kvalitný žánrový zástupca je razom na svete.

Stále zaujímavejšie sa pritom javí aj pomyselný myšlienkový palác reprezentujúci fiktívnu miestnosť, v rámci ktorej sa môžete s postavou hýbať. Pomerne pekným detailom je fakt, že sa Saga po tomto prostredí prechádza v ležérnom vianočnom svetri, čo by mohlo symbolizovať, že práve tu ste ako hráč najväčšmi v bezpečí. V prípade, že by ste si radi nerušene pozreli video z gameplay segmentami, nájdete ho priložené vyššie.

Komentuj!