Register

A password will be e-mailed to you.

Republic of Gamers (ROG) s hrdosťou predstavuje Ally, neuveriteľne výkonný vreckový herný počítač so systémom Windows. Poháňa ho špičkový APU procesor AMD Ryzen Z1 Extreme, vďaka ktorému si ROG Ally bez problémov poradí s AAA hrami a nezávislými titulmi v rozlíšení 1080p. ROG Ally bude dostupný na celom svete od 13. júna 2023 za cenu iba 799 eur a vďaka silnej podpore a partnerstvám v celom hernom priemysle je pripravený stať sa dokonalým prenosným herným zariadením.

Výkon procesora až do AMD Ryzen Z1 Extreme

ROG Ally využíva úplne nový APU procesor od AMD. Ryzen Z1 Extreme je založený na architektúre Zen 4 s grafickým čipom RDNA 3 a s 8 jadrami, 16 vláknami a grafickým výkonom na úrovni 8,6 teraflopu sa vyrovná aj domácim herným konzolám. Model s procesorom AMD Ryzen Z1 so 6 jadrami a 12 vláknami bude dostupný v Q3 2023. Obe verzie plne podporujú upscaling technológie od AMD ako FSR (FidelityFX Super Resolution) a RSR (Radeon Super Resolution) pre výborný výkon v AAA a nezávislých tituloch.

Stabilitu skvelého výkonu zabezpečuje chladiaci systém ROG Zero Gravity, ktorý využíva dva ventilátory s ultratenkými rebrami chladiča a tepelné trubice s vysokým trením, aby zabezpečil, že Ally zostane chladný v akejkoľvek situácii. Ally má vo výbave aj 16 GB vysokorýchlostnej pamäte typu LPDDR5 s frekvenciou 6 400 MHz, 512 GB úložisko PCIe Gen 4 a slot na microSD kartu typu UHS-II, ktorý umožňuje ďalšie rozšírenie úložiska. Podpora Wi-Fi 6E zaručuje stabilné pripojenie aj v preťažených sieťach, čo oceníte bez ohľadu na to, či hráte v režime multiplayer alebo streamujete zo služby Xbox Cloud Gaming.

Prvotriedny herný zážitok vyžaduje zodpovedajúci displej a Ally nesklame ani v tomto smere. Vybavený je 120 Hz Full HD (1080p) panelom s technológiou FreeSync™ Premium, takže hráči si v rýchlych hrách vychutnajú dokonalú plynulosť pohybu bez trhania alebo sekania v prípade poklesu FPS. Displej dosahuje maximálny jas 500 nitov, takže hráči môžu pohodlne sledovať dianie v hrách aj v náročnejších prostrediach, napríklad vonku v prírode. Dotykový displej umožňuje bezproblémovú navigáciu v systéme Windows, keď je potrebné zmeniť nastavenia alebo nainštalovať ďalšiu hru.

Všestranný výkon za skvelú cenu

ROG Ally posúva vreckové hranie na úplne novú úroveň. S displejom s rozlíšením 1080p a hardvérom, ktorý je schopný vykresliť 60 FPS v mnohých najnovších hrách, poskytuje zážitok z hrania na cestách, ktorý uspokojí hráčov všetkých druhov hier. ROG Ally poskytuje v porovnaní s konkurenčnými zariadeniami s rozlíšením 720p špičkový obraz a čistotu pohybu vďaka dotykovému displeju s FHD rozlíšením a technológiou AMD FreeSync Premium.

Vďaka voliteľnému príslušenstvu ROG Gaming Charger Dock môžu hráči pripojiť ROG Ally k televíznej obrazovke a súčasne ho napájať, takže si môžu vychutnať kooperatívne alebo súťažné hranie s extra ovládačmi. Ally zvládne multiplayer hry ako NBA 2K23, Moving Out a Street Fighter V, takže párty sa nikdy neskončí.

Po pripojení k externej grafickej karte XG Mobile s čipom až do NVIDIA® GeForce RTX™ 4090 v mobilnej verzii sa Ally premení na skutočne výkonné herné zariadenie, ktoré je ideálne na hranie na gauči alebo na high-end hranie s klávesnicou a myšou. Hráči si môžu vychutnať AAA tituly v rozlíšení 4K s technológiami ray tracing a DLSS 3 alebo súperiť s ostatnými hráčmi v esports tituloch, ktoré si vychutnajú s vysokým počtom FPS.

Zahrajte si všetky vaše hry

ROG Ally bol od základu navrhnutý ako zariadenie so systémom Windows, aby ste mohli hrať všetky hry z akejkoľvek platformy #playALLYourgames. ROG spolupracuje so spoločnosťou Microsoft, vydavateľmi hier a jednotlivými štúdiami, aby zabezpečil, že hráči, ktorí používajú Ally, budú mať čo najlepší zážitok. Plná podpora služieb Steam, EA App, Xbox Game Pass Ultimate a PC Game Pass, Epic Games Store, GOG Galaxy 2.0, Android aplikácií a ďalších herných platforiem zaručuje, že si hráči užijú všetky svoje hry, a to bez ohľadu na to, odkiaľ ich sťahujú.

ROG Ally obsahuje kód na trojmesačné predplatné služby Xbox Game Pass Ultimate, ktorá hráčom umožní prístup k stovkám hier hneď po vybalení zariadenia. „Členovia služby Xbox Game Pass Ultimate majú prístup k stovkám hier vrátane hitov ako Minecraft Legends, Grounded, Age of Empire IV a k mnohým ďalším,“ povedala Roanne Sones, CVP, Head of Xbox Hardware. „Už sa nevieme dočkať, kedy ľudia vďaka ROG Ally a službe Game Pass Ultimate objavia a zahrajú si svoju ďalšiu obľúbenú hru na cestách, či už ide o hranie natívnych PC hier v systéme Windows alebo streamovanie konzolových hier pomocou služby Xbox Cloud Gaming.“

ROG je tiež hrdý na spoluprácu so spoločnosťami Xbox Game Studios, Capcom, HoYoverse, Level Infinite, 505 Games, Team 17, Nacon, Techland, Squanch Games a Fatshark s cieľom poskytnúť najlepší herný zážitok pri hraní na ROG Ally.

Technické špecifikácie:

ModelROG Ally
Operačný systémWindows 11 Home
ProcesorAPU procesor AMD Ryzen Z1 Extreme
CPU: Architektúra Zen 4, 8 jadier/16 vlákien, 24 MB pamäte cache, zvýšenie frekvencie až na 5,10 GHz
GPU: 12 jednotiek RDNA3, až 2,7 GHz, 8,6 teraflopu, 4 GB videopamäte
TDP: 9-30 W
Displej7 palcov
Full HD (1 920 × 1 080) 16 : 9
IPS-level
Lesklý displej
Maximálny jas 500 nitov
Pokrytie sRGB: 100 %
Gorilla Glass Victus
Gorilla Glass DXC
Dotyková obrazovka (viacdotyková – 10 bodov súčasne)
Obnovovacia frekvencia: 120 Hz
Doba odozvy: 7 ms
Podpora Dolby Vision HDR
AMD FreeSync Premium
RAM16 GB LPDDR5, integrovaná (6400 MT/s dvojkanálové zapojenie)
Úložisko512 GB PCIe 4.0 NVMe M.2 SSD (2230)
Konektory1x 3,5mm kombinovaný audio konektor
1x ROG XG Mobile rozhranie s USB-C portom (s USB 3.2 Gen2, podpora pre DisplayPort 1.4)
1x čítačka microSD UHS-II kariet (podporuje SD, SDXC a SDHC)
OvládanieOvládacie prvky: Tlačidlá A B X Y
D-pad Ľavé a pravé trigger tlačidlo s technológiou
Hall Effect Ľavé a pravé bumper tlačidlo
Tlačidlo Zobraziť
Tlačidlo Menu
Tlačidlo Command Center
Tlačidlo Armoury Crate
2x konfigurovateľné zadné tlačidlo
Páčky: 2x analógová páčka plnej veľkosti s kapacitným dotykovým ovládaním
Haptika: HD haptika
Gyroskop: šesťosová IMU
AudioTechnológia AI Noise-Canceling
Dolby Atmos
Certifikácia Hi-Res
Integrovaný mikrofón
Systém 2 reproduktorov s technológiou Smart Amplifier
KonektivitaTrojpásmová Wi-Fi 6E (802.11ax) 2 x 2 Bluetooth 5.21
Batéria40 Wh
Napájanie65 W napájací zdroj USB-C PD 3.0 Adaptér: 65 W sieťový adaptér, výstup: 20 V DC, 3,25 A, 65 W, vstup: 100~240V AC 50/60Hz univerzálny
AURA SYNCÁno
Hmotnosť~608 g
Rozmery (šírka x hĺbka x výška)28,0 x 11,1 x 2,12 ~ 3,24 cm
Xbox Game Pass3 mesiace služby Xbox Game Pass Ultimate v cene2
ZabezpečenieZabudovaný snímač odtlačkov prstov Bezpečnostný procesor Microsoft Pluton

1 Verzia Bluetooth sa môže odlišovať v závislosti do verzie OS.
2 Platia zmluvné podmienky. Ponuka týkajúca sa Xbox Game Pass Ultimate je k dispozícii iba na vybraných trhoch. Vybrané trhy sa určujú pri aktivácii. Katalóg hier sa odlišuje v závislosti od regiónu, zariadenia a času.

CENA & DOSTUPNOSŤ

ROG Ally je k dispozícii na slovenskom trhu od 13. júna v cene 799 eur.

Komentuj!