Register

A password will be e-mailed to you.

Fanúšikovia čakajú na pokračovania prebratia Alana už nejakú tú dekádu. Pôvodný projekt skutočne urobil dieru do sveta a ukázal nám ako môže vyzerať kvalitne vyrozprávaný thriller s akčnou hrateľnosťou, logickými hádankami a mystikou, za ktorú by sa nemusela hanbiť ani ľubovoľná epizóda Twin Peaks. Za zavretými dverami sa práve v týchto dňoch prezentovalo tridsať minút trvajúce demo.

Dojmy z neho (minimálne čo sa týka webu IGN) sú nadmieru pozitívne. Projekt má byť podľa slov Sama Lakea najdlhšou hrou z dielne fínskeho Remedy. Tvorcovia pritlačili na detektívnej pasáži, kde sa tentokrát vtelíme priamo do vnútra protagonistky Sage Anderson, pričom sprievodným prvkom hrateľnosti bude akcia. Nej má byť v titule nemálo.

Tá je údernejšia, kontaktnejšia, no i o niečo pomalšia ako naposledy. Dôraz je kladený na muníciu, nakoľko dlho očakávaný sequel prichádza so striktnejšími survival prvkami. Zaujímavosťou je aj fakt (mnohí hráči ho už predtým odhalili), že titul disponuje dvomi kampaňami. Alan aj Saga majú vlastný príbeh, kde je nutné zdôrazniť, že medzi nimi môžete bezproblémovo preskakovať a v niektorých bodoch by sa mali aj pretínať. To ostatne prezrádza aj nedávno odprezentovaný trailer.

Alan Wake II vychádza sedemnásteho októbra 2023 a to na konzolách PlayStation 5, Xbox Series S a Xbox Series X. Chýbať nebudú ani osobné počítače, avšak najprv pôjde o Epic Games Store exkluzivitu. Kedy titul dorazí na Steam aktuálne nevieme.

Komentuj!