Register

A password will be e-mailed to you.

RPG zo sveta Harryho Pottera je až neočakávane veľkým hitom, ktorý žne chválu ako v rámci tržieb, tak i u hráčov či profesionálnych kritikov. Už úvodné reakcie boli výborné a zdá sa, že pozitívne dojmy iba naberajú na svojej intenzite. Minimálne to naznačujú stále narastajúce predaje.

Hoci práve teraz vyšli old-gen verzie hry (čo znamená, že výsledné numero by malo ešte niekoľkonásobne narásť), aj na súčasných platformách si odkaz bradavíc vydobyl naozaj úctyhodné číslo. Podľa všetkého sa k dnešnému dňu predalo neuveriteľných 15 miliónov kópií a to vývojárom z Avalanche Software zaistilo tržby o hodnote jednej miliardy. A to je za tri mesiace existencie naozaj bravúrny výsledok, o ktorom sa niektorým autorom ani len nesníva.

Uvidíme ako sa cifra bude pohybovať v najbližších obdobiach. Ostatne, zdá sa, že aj verzia pre staršie konzoly dopadla solídne a hráči si tak budú môcť dopriať kvalitný zážitok z nefalšovaného akčného RPG. Porovnávacie videá nám prezradili, že ide o solídny port (minimálne čo sa platformy PlayStation týka), akurát musíte rátať s dlhými nahrávacími obrazovkami, ktoré miestami zožerú i celú minútu herného času. Podobný nedostatok ale bol očakávaný.

Uvidíme ako veľký hit sa ešte z Hogwarts Legacy stane, avšak aktuálne to vyzerá na skutočnú finančnú bombu a veľký úspech pre autora i vydavateľa. Záverom dávame do pozornosti našu recenziu hry.

Komentuj!