Register

A password will be e-mailed to you.

Skraja terajšieho roka prišli spoločnosti EA a Koei Tecmo s vlastnou variáciou a odpoveďou pre dlhoročnú sériu Monster Hunter, ktorá žne úspech niekoľko dekád. Projekt niesol názov Wild Hearts a hoci nešlo o jasný hit bez akýchkoľvek problémov, rozhodne sa naprieč hernými médiami hovorilo o kvalitnom akčnom RPG s potenciálom pre vytvorenie plnohodnotnej série. Obsah tejto prvotiny sa pritom rozrastie už o pár dní.

Môžeme doplniť, že i v našej recenzii sa projektu pomerne darilo. Logicky, chválený bol primárne súbojový systém, stavanie a RPG elementy, ktoré tvoria gro hrateľnosti. Do toho si dokážete pripočítať vizuálne atraktívne monštrá, ktoré vám zostanú v hlave ešte nejakú dobu potom, čo im zotnete hlavu vydávajúcu tie najodpudivejšie zvuky z okolia.

Proti hre mierne hrali nedostatky v podobe bugov či istá chaotickosť, ktorá je ale súčasťou aj omnoho väčšej Monster Hunter série, kde je nezriedka pomerne náročné zamerať oponentov. Každopádne, o úspechu hovoria i slušné predaje, ktoré nepatria medzi závratné, avšak s prihliadnutím na povahu a svojský žáner titulu ich možno označiť za adekvátne.

Prichádzajúci update nesie názov Lethal Blossoms a okrem tradičných a (očakávaných) fixov pre technické nedostatky dodá aj unikátne monštrá a prostriedky na ich porciovanie. Pre nadšených lovcov bude do hry pridané unikátne Karakuri, ktoré obohatí RPG systémy o ešte komplexnejšie prvky umožňujúce navýšiť damage i defenzívu. Nadobudnuté schopnosti si pritom viete vyskúšať na doposiaľ nevidenom Murakumovi, takže o zábavu bude rozhodne postarané.

Kedy sa tituly nového prídavku (dostupného zdarma) dočkajú? Dátum je známy, pričom nastane šiesteho apríla 2023. Z Lethal Blossoms sa budú môcť tešiť majitelia konzol PlayStation 5, Xbox Series X, Xbox Series S i osobných počítačov. Nejde teda o exkluzívny dodatok, ktorý by bol vyčlenený z niektorej z dostupných platforiem. Pustíte sa doň? Alebo ste už takpovediac zavesili svoju zbraň na klinec a viac pozornosť projektu Wild Hearts venovať nehodláte?

Komentuj!